avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Viza de legalitate
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Viza de legalitate

Juristul care este presedinte al Comisiei de evaluare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica poate acorda viza de legalitate pe acel contract? Nu se poate interpreta ca acesta poate favoriza un anumit operator economic? Exista argumente legale in acest sens? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: IONIȚOIU CRISTINA , Avocat 19:15, 16 Decembrie 2009
Presedintele unei comisii de evaluare nu ia hotarari de unul singur,comisia este un organ colegial ce ia decizii prin vot in cadrul unor sedinte de evaluare pe baza unor documente din cadrul ofertei.Ca jurist viza de legalitate nu o acorzi pentru intrega procedura ci doar pe contractul respectiv daca respecta normele legale in vigoare,iar raportul procedurii (semnat de toti membrii comisiei care adopta o hotarare in unanimitate sau cu unul sau mai multe puncte de vedere diferite )este aprobat de ordonatorul de credite .nu exista nici un conflict de interese
poate viza pentru legalitate atât contractul cât si alte acte întocmite în ceea ce privește procedura , ex : alte documente nota justificativa privind alegerea proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile juristului aleodor27 aleodor27 Intr-o procedura de achizitie publica, la finalul acesteia, juristul institutiei trebuie sa si intocmeasca contractul de atribuire sau doar sa-l vizeze de ... (vezi toată discuția)
Achizitii prin cerere de oferte ionut c ionut c Buna ziua! Sunt presedintele unei comisii de achizitii publice intr-o procedura de atribuire prin cerere de oferte, contract lucrari, suma este de 505.000 ron ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice daponte stefan daponte stefan Presedintele unei comisii de evaluare a ofertelor depuse de operatori economici , poate solicita reanalizarea punctajului obtinut de participanti(pana la ... (vezi toată discuția)