avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... apometru apa rece - consum cu +
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

apometru apa rece - consum cu +

Buna ziua - apometrul de apa rece (casa) a inregistrat 200 mc in plus fata de luna anterioara. Citirile personale si cele ale firmei indica insa un consum mediu de 7 mc lunar.
Ni se cere o expertiza tehnica a apometrului , ca mai apoi sa reiasa una din 3 variante:
- apometrul inregistreaza cu minus
- apometrul inregistreaza cu plus
- apometru inregistreaza bine.

Nu stiu ce o sa reiasa in urma expertizei metrologice (150 ron) insa in cazul nefavorabil mie, as vrea sa merg spre Protectia Consumatorului si mai apoi in instanta daca e cazul.

Mentionez ca apometrul e spre finalul garantiei / expertizei metrologice ce expira undeva intr-un an, fiind montat la locatie din 2014.

ce experiente au mai fost legat de acest topic ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danut745gmail , utilizator 11:56, 5 Mai 2020
In speta prezentata ANPC nu se implica in solutionare
Proprietarul este obligat sa asigure buna functionare a aparatelor individuale de contorizat consum utilitati astfel ca daca apometrul a inregistrat eronat nu aveti temei legal sa ridicati pretentii in sarcina tertilor
Am inteles, multumesc - ok, atunci ramane instanta. Practic Apometrul respectiv inteleg ca este proprietatea companiei de Apa, nu a mea - ei au instalat acel apometru, ei se ocupa de expertiza metrologica etc.
Multumesc !
si totusi, am gasit: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Apometre Delia Stoica Delia Stoica Cadrul legal , privind montarea de apometre. Menționez că mi-am montat in apartament apometru cu citire radio, având singur in bloc acest timp nou de ... (vezi toată discuția)