Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Regim de intrare in tara
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Regim de intrare in tara

Poate un cetatean olandez, administrator al mai multor firme in Romania, sa intre in Romania incepand cu 15 mai? Poate veni insotit de familie?
Mentiune: Olanda - cod rosu COVID

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:47, 9 Mai 2020
De intrat, poate sa intre. Nu se stie exact daca se va mentine sau nu obligativitatea carantinei de 14 zile, pentru persoanele venite din astfel de zone. Nu s-a hotarit inca nimic oficial. Cred ca va trebui sa asteptati pentru o hotarire oficiala si definitiva.

[ link extern ]
Multumesc! Conform informatiilor de pe site-ul ministerului afacerilor externe, a reprezentantilor Politiei de Frontiera si a DSP cert este ca la intrarea in tara dintr-o zona rosie, in acest moment, se intra in carantina institutionalizata.
Insa, exista un ordin (622/2020 al ministerului sanatatii), potrivit caruia persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roșie) pot intra in carantina la domiciliu (daca spatiul permite carantina individuala), in baza unei declaratii pe proprie raspundere. Nici Politia de Frontiera, nici DSP (prin callcenter) nu mi-au putut da detalii despre aceasta optiune, necunoscand informatia.
Cunoasteti mai multe detalii?

Multumesc!
Nu stiu mai multe, vad ca de fapt pe dvs. va interesa aceasta carantina la domiciliu vs carantina institutionalizata (in cazul carantinarii).Posibil ca putini dintre cei care au intrat in Romania sa fi stiut acest amanunt si sa fi cerut versiunea la domiciliu. Din punctul meu de vedere, daca va mai fi mentinuta carantina si din 15 mai, familia respectiva are tot dreptul sa ceara versiunea la domiciliu, venind cu declaratiile gata completate. Nu stiu daca transportul pina la domiciliul de carantina e individual sau oficial, in coloana flancata de masini de politie.

Atasez mai jos cele doua documente care va privesc :
[ link extern ]
[ link extern ]

Daca doriti "asigurari telefonice" sunati la ministerul sanatatii si inregistrati convorbirea, pentru a avea un atu in fata autoritatilor nestiutoare din frontiera:
[ link extern ] /

In orice caz, urmariti zilnic ce mai declara si "semneaza" in final oficialitatile noastre. E si un razboi politic aici (partide, CCR, avocatul poporului) in care noi, cetatenii, suntem prinsi la mijloc si platim nota la final.
Un exemplu :
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

CCR da un raspuns pe 13 mai. Suntem o tara "vesela" plina de surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info covid marian1983 marian1983 Buna ziua , numele meu este miu marian și locuiesc în Austria,pe data de 18 mai vreau să mă întorc în România . Întrebarea mea este daca fac testul PCR ... (vezi toată discuția)
Capitala va întra în carantină? cum va fi carantina? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Capitala va întra în carantină? https://evz.ro/capitala-in-carantina-a-fost-calculata-data-exacta-deja-timpul-se-masoara-in-ore.html Cum va fi ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)