avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Info covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Info covid

Buna ziua , numele meu este miu marian și locuiesc în Austria,pe data de 18 mai vreau să mă întorc în România . Întrebarea mea este daca fac testul PCR covid in Austria și intru in tara ,iar cei de la vama nu vor să mă lase să trec și să fac autoizolare la domiciliu , ii pot da in judecata pentru reținere și punere în pericol a sănătății mele atât timp cât eu am testul făcut și rezultatul negativ ,va mulțumesc și vă doresc o zi bună
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:42, 14 Mai 2020
In primul rind asteptati sa vedeti ce reglementare va fi valabila la acea data. In al doilea rind, nici in Romania nu se face acel test, neaparat, doar daca persoana este simptomatica. Carantinarea institutionalizata, sau la domiciliu 14 zile este obligatorie, la sosirea din zona rosie si nu numai in Romania. Testarea se face conform unui protocol elaborat de institutiile responsabile din fiecare tara. In privinta darii in judecata, puteti face ce doriti, nu stiu cu ce sanse.

Regulile actuale din Romania le gasiti aici:
[ link extern ]

Posibil sa se schimbe aceste reguli, zilele urmatoare. Cel mai bine va informati telefonic la institutiile abilitate.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)
Carantina coronavirus buna ziua , la sfârșitul lunii vreau sa merg in românia dintr-o ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua , La sfârșitul lunii vreau sa merg in România dintr-o țara încadrată in zona roșie cu soțul vaccinat, eu și fetița de 6 ani nevaccinate ... (vezi toată discuția)
Regim de intrare in tara camiha camiha Poate un cetatean olandez, administrator al mai multor firme in Romania, sa intre in Romania incepand cu 15 mai? Poate veni insotit de familie? Mentiune: ... (vezi toată discuția)