avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic construcții
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic construcții

Buna ziua,

Lucrez la o firma de constructii, cu salariu minim brut de 3000 lei. In luna aprilie, toata firma a fost in somaj tehnic iar astazi ni s-au virat salariile ( 1316 lei net ). Este corect cât s-a virat avand in vedere ca noi, cei din construcții beneficiem de acele facilități privind dările la stat? Practic, cei 1.316 lei reprezintă somajul tehnic pentru orice salariat, din orice domeniu, cu un salariu brut de 3000 lei.

Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 14 Mai 2020
somajul tehnic = 75% din salariu , la care se aplica toate contributiile.
Deci nu se mai ține cont de beneficiile din domeniul construcțiilor?
Se ține cont de beneficiile din domeniul construcțiilor.
Buna seara,

Contabila tocmai mi-a raspuns acum 5 minute pe mail, ca in luna aprilie nu se mai tine cont de facilitati. Ce sa inteleg?

Multumesc
Puteti intreba la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri perioada somaj tehnic si legea 19 gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am ramas cu cateva dileme referitoare la luna aprilie 2020, cand firma a fost in somaj tehnic. In urma unui control de la ITM am aflat ca nu ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale in domeniul constructiilor janag janag Buna ziua, Sunt angajata in domeniul privat cu norma intreaga, la o firma dintr-un domeniu diferit de cel al constructiilor, cu un salariu brut de peste 3000 ... (vezi toată discuția)