avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... 75% pt parinti dupa stare de urgenta?
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

75% pt parinti dupa stare de urgenta?

Buna ziua,
Revin cu Legea 19/2020 sau legat de ea. E vb statul acasa cu copilul si dupa starea de urgenta. Mai este valbila sau inceteaza o data cu starea de urgenta? ...adica scolile tot raman inchise...un pic de ajutor va rog..nu e prea clara situatia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 12 Mai 2020
Legea se aplica în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate astfel de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.
Multumesc...deci este aplicabila si dupa starea de urgenta? concret...
Potrivit Proiectului de Lege:
Art.22 - Pe durata stării de alertă, prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, nu se aplică angajaților din domeniile stabilite prin acte normative adoptate pe durata stării de alertă.

Pana la adoptarea actelor normative, cred ca este prematur sa ne pronuntam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 părinții beneficiază și pe perioada vacantei de vara Aryela Aryela S a aprobat legea 19/2020 ca părinții sa pot sta acasă cu copii și pe perioada vacantei de vara, pana în septembrie când se începe anul școlar ... (vezi toată discuția)
Zile libere în continuare ? lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. De pe data de 18 martie până pe 16 aprilie sunt in zile libere pentru copil (suspendare cursuri) 75%. După care inca doar 4 zile șomaj tehnic. ... (vezi toată discuția)
Zile libere Anne311985 Anne311985 Bună ziua După 15 mai se mai poate da liber în contextul ca școlile rămân închise și starea de urgenta expira?, (vezi toată discuția)