avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu inaintea incasarii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu inaintea incasarii indemnizatiei de somaj

Buna ziua

Societatea la care lucrez are 110 salariati dar a trimis in somaj tehnic doar un departament, de 50 salariati., pentru care a depus cererile pentru incasarea indemnizatiei de somaj tehnic.
Poate societatea sa plateasca salariile tuturor salariatilor, din fonduri proprii, sau trebuie sa astepte incasarea indemnizatiei de la stat pentru cei aflati in somaj tehnic? Banii nu au sosit inca si probabil, nu vor sosi pana la data de plata a salariilor in societate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 13 Mai 2020
Angajatorul este obligat sa plateasca salariile la termenul stabilit in contractul individual de munca.

Pentru indemnizatia de somaj tehnic decontata de stat, angajatorul poate plati din fondurile proprii, nefiind insa obligat sa o faca inainte de a primi sumele de la buget. Dupa primirea banilor, este obligat sa efectueze platile catre angajatii aflati in somaj tehnic pentru care s-a solicitat decontarea, in termen de 3 zile.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
sensitivec, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate societatea sa plateasca salariile tuturor salariatilor, din fondurile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste somajul tehnic? LaurentiuCulea LaurentiuCulea Cine plateste somajul tehnic? Angajatorul plateste indemnizatia de somaj tehnic salariatului si ulterior primeste indemnizatia de la agentiile de somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mmvvmm mmvvmm Buna ziua. Sunt adminstratorul unu SRL cu mai multi angajati. Din motive evidente cu aceasta coronavirus, volumul de munca mi a scazut cu peste 25%. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic la persoanele gravide Anca Iancu Anca Iancu Buna ziua, Sunt insarcinata si am anuntat angajatorul inainte de starea de urgenta. Momentan sunt trecuta in somaj tehnic, nu stiu daca este legal si salariul ... (vezi toată discuția)