avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont Bancar Asociatie - Plata Intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont Bancar Asociatie - Plata Intretinere

Doresc sa stiu daca conform legii 196/20.06.2018. La articolul 20, alin. 2, posibilitatea platii online (prin banca) este conditionata de forma de organizare (PFA,SRL,etc.), sau obligavitatea revine oricarei forme de organizare.

Intreb acest lucru deoarece Administratoare sustine ca ea este PFA si ca nu are obligatia de a oferi posibilitatea platii intretinerii in cont bancar si nu ofera nici un cont pentru acest lucru.


Extras din Legea nr. 196/2018:

Art. 20. -
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.

(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 14:41, 18 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu administratorul are vreo obligație, persoana ce reprezintă asociația e președintele. Administratorul e fie angajat, fie având contract cu asociația.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dvs. interesati-va de contul asociatiei (art. 20) si virati sumele corespunzatoare.

Oricum, @latka a scris bine - discutati cu presedintele asociatiei, dar repet, administratora nu stie pe ce lume traieste. Trebuie adusa cu picioarele pe pamant...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul a impus obligatia in sarcina asociatiei de proprietari sa detina cont bancar
Nu are legatura forma de organizare a administratorului de imobil care este angajatul asociatiei de proprietari cu obligatia legal prevazuta in sarcina exclusiva a asociatiei de proprietari
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stie ce vorbeste.
Orice asociatie ar trebui sa aiba un cont bancar.
Faceti plata in cont.
Discutati cu presedintele sau faceti-le adresa sa va comunice contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)
Cerere cont de plata a intretinerii me-alina me-alina Am un serviciu care imi ocupa toata ziua si o administratora de scara particulara care nu vrea sa imi dea contul pentru a plati personal intretinerea, deoarece ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari gmancila gmancila Buna ziua! Imi cer scuze daca topicul nu va ajunge la sectiunea \"asociatii de proprietari\". Sunt proprietara unui imobil si intampin probleme cu plata ... (vezi toată discuția)