avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobari sonerie video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobari sonerie video

Buna ziua.
Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio.
Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se activeaza in momentul in care apesi butonul si prin aplicatia de mobil vezi cine este la usa.
Soneria este conectata la internet si in momentul respectiv primesti un apel video prin intermediul aplicatiei sale si poti discuta cu persoana.
Soneria este plasata la usa. Locuiesc la bloc. Am vecini care au usi care sunt langa usa mea sau vis-a-vis, ca orice scara de bloc.
Intrebarea mea este:
- Aveti idee ce legislatie este aplicabila.
- Aveti idee daca trebuie luat acordul de la vecini ca sa instalezi sonerie vodeo ca teoretic cand suna cineva la usa poate trece pe scara blocului un vecin si te poate reclama ca il filmezi.....etc....sau eu stiu ce mai trece prin cap oamenilor din ziua de azi care au o predilectie deosebita pentru plangeri sau sesizari.
Ma poate cineva lamuri care are idee despre legislatia aplicabila sau eventuale precizari suplimentare ale autoritatilor in legatura cu aceasta situatie.
Ca idee un model la care m-am gandit este: EKEN S1 Pro
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
giv, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 16:16, 3 Septembrie 2023
Da. Omul este inventiv.
Inteleg ideea.
Vroiam doar sa cimentez ce stiam deja.
Pana acum am urmatoarele aspecte:
- am doua solicitari la doua institutii
- una imi raspunde cu o parere fara un temei legal
- alta intarzie raspunsul (sa vedem cand il voi avea ce spune).
- cred ca o sa revin la politie sa imi precizeze exact baza legala sau sa ma lase in pace cu pareri fara fond legislativ.
- pana se va lamuri exact chestiunea cred ca modelul de sonerie care vreau sa il montez nu va mai fi pe stoc. :)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
mira55
Te rog frumos , scrie mi pe privat caci nu poti da amanunte despre acel vizor electronic pentru ca doresc si eu montarea unui asemenea dispozitiv ( nu mai stau la mana nimanui ) pentru ca acum cateva luni m am trezit cu ambele incuietari blocate cu o solutie de nu intra cheile in locas si unde m a costat peste 600 lei deblocarea si inlocuirea
Multumesc frumos
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa fie chiar vecinul....de la care politia te pune sa iei acord sa iti montezi un video-interfon. Ideea este ca ele la o raza de 0.5-2 metri pot incepe sa filmeze automat daca se apropie cineva (se poate activa din soft aceasta setare si doar anumite modele o au). In acest caz nu ai mai avea necazuri...a venit.. a dat cu superglue...l-ai luat pe video....beci scrie pe el....dar ce te faci la noi cu birocratia de multe ori fara sens care te pune sa iei acord de la vecini ca sa iti protejezi casa. La mine e simplu. Am copilul care sta singur acasa pe aceasta "pandemie" si deschide usa la cine nu trebuie si vreau sa protejez viata copilului meu.... Statul imi pune zeci de piedici pe motive care mai de care mai fanteziste si nereale. Frate....ai sunat la usa esti filmat...nu suni nu te filmeaza....te apropii la 1 metru sau 50 cm de usa (reglezi din soft sensibilitatea) te filmeaza...ce cauti sa dai tarcoale pe langa usa mea???? Ei acum vecinii care sunt avizi de reclamatii (mai ales pensionarii plictisiti de viata si cu pensii mari) sa se distreze te pun pe drumuri fara sens pe la tot felul de institutii ca li se pare lor ca "ii spionezi". Ce cauta ei la tine la usa daca nu au treaba cu tine? Avem caz pe scara cand un vecin statea toata ziua si nota indexul celorlalti la apa si le facea socoteala ce fac prin casa si mai rau decat atat statea zeci de minute cu urechea lipita pe usa unor vecine pe care le considera "curve"...sa afle cu cine "traiesc" ele. Bineinteles ca erau fantezii de obsedat si nimeni nu facea nimic de acest gen dar ca sa preintampini situatii neplacute trebuie sa iti pui un asemenea echipament. Ca sa o faci legal te lovesti de incompetenta sau mai bine zis proasta leglementare a situatiei. La noi nimic de noutate nu este reglementat (blockchain, drone, darknet etc....la noi politicienii viseaza doar la pensii "speciale" si alte lucruri care nu ajuta cu nimic situatia de fapt din Romania...parerea mea).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia (ca institutie) nu te pune sa iei acord, nici nu are acest drept (o mai fi vreun politist care nu stie, dar asta-i alta treaba). Daca aveati curiozitatea sa intrati pe site-ul politiei romane, descopereati ca va povestesc acolo cine e autoritatea in domeniu. Mai mult, politia romana se considera un operator de date (de fapt sunt 5 operatori) ce trebuie la rindul sau sa respecte legea si sa se supuna controlului ANSPDCP.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
latka, utilizator
Buna ziua.

Daca le stiam pe toate nu intrebam.
Banuiesc ca nici dumneavoastra nu stiti pe toate si mai intrebati din cand in cand (e o rusine?).
Nu e vorba de curiozitate aici ci de faptul ca nu stii intotdeauna unde sa te uiti din prima....

Hai sa reformulez...
Dumneavoastra ce m-ati sfatui in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)