avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta?

Raspunsul este simplu.

S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial.

Nu este vorba de incalcarea unor drepturi fundamentale prin corelare la starea de urgenta cand nu era obligatorie purtarea mastii de protectie.

Daca vrem sa ne protejam unii pe altii asa trebuie procedat.
Eu port masca chirurgicala de dinainte de a se institui starea de urgenta in Romania.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:08, 2 August 2020
Iata ce recomanda si OMS in privinta purtarii mastilor dupa starea de alerta:

[ link extern ]

Se recomanda ca persoanele de peste 60 de ani sa poarte masti si dupa starea de alerta si mentinerea igienei personale cu spalarea mainilor ca in starea de urgenta.

Ideea este ca o infectare cu COVID 19 poate duce la deces si dupa expirarea starii de alerta pentru ca virusul nu respecta legea si va exista in continuare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din pacate, ministrul Nelu Tataru, Streinu Cercel si Rafila, au avut o previziune gresita deoarece virusul nu a disparut ci s-a raspandit si mai tare.
Nici oamenii nu au purtat masti in proportie de vreo 20 % dar nu se va ajunge la eradicarea noului coronavirus in acest fel.
Cum am banuit noi toti care am scris aici pe forum, era vorba doar de o incetinire a transmiterii virusului care insa ar fi fost foarte utila daca oamenii ar fi pustat masti de protectie.
Faptul ca unii nu au purtat masti a dus la inceperea crizei medicale privind locurile in spitale si la terapie intensiva ceea ce va duce in mod inevitabil la o crestere a numarului de decese extrem de mult daca se va continua in acest mod.
Deja ne cam aflam la limita cu locurile in spitale pe tara si o explozie si mai mare de infectari ar fi fatala pentru multi.
In afara de purtarea mastii de protectie se recomanda si purtarea de ochelari sau viziere de protectie impotriva infectarii cu noul coronavirus.Protejarea ochilor ajuta la evitarea infectarii cu virusul.

,,Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus, scrie ABC News.

Anthony Fauci a adăugat că în timp ce ochelarii şi vizierele pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea ca toti oamenii sa poarte masti de protecție daca ies în public CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Este necesar sa purtati toti masti de protectie pentru a impiedica transmiterea noului coronavirus. În acest mod nimeni nu va mai fi infectat sau cel puțin ... (vezi toată discuția)
Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Necesitatea prelungirii starii de alerta o considerati utila sau inutila? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Va trebui stabilit din nou la nivel politic daca se impune sau nu prelungirea starii de alerta. Forul parlamentar va trebui sa decida. Daca nu se va ... (vezi toată discuția)