avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sanctionare lucratori pe linie SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sanctionare lucratori pe linie SSM

Bună ziua,

In cazul în care, un muncitor a incalcat regulile SSM stipulate in Instructiuni, s-a accidentat, iar comisia infiintata prin decizia angajatorului a constatat și demonstrat greseala, iar ITM-ul a avizat dosarul, aplicarea sanctiunii stipulate în procesul verbal de cercetare se va face direct de HR sau lucrătorul respectiv trebuie să mai fie cercetat si de Comisia Disciplinară?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:25, 25 Mai 2020
Va trebui completat ROI al firmei cu prevederi in acest sens, referindu-se la legislatia in vigoare in starea de urgenta/ starea de alerta. Trebuie precizat modul de constatare a nerespectarii.
Va mulțumesc
Asa este, asta e si parerea mea dar din pacate in cel putin 80% din cazuri nu se tine seama de propunerea comisiei.
Si aceasta este o carenta a legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Ma gandesc ca in viitorul apropiat se va concepe un alt proiect de lege adaptat la minunile care se intampla astazi. Orgabizatia europeana si organizatia mondiala a muncii par ca se misca. Poate se misca si Inspectia muncii. Un aspect care pare ca nu intereseaza pe nimeni - munca lucratorilor romani sclavi pe plantatii si in fabrici la straini. Nu am vazut nici un proiect UE in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti incalca o lege si sa fii amendat pe alta lege? 123adi 123adi Am avut un accident de munca si s-a constatat ca as fi incalcat Lg.319/2006, motiv pentru care am fost sanctionata cu mustrare scrisa cf. art.73 din ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii irinel stan irinel stan dacă responsabilul cu protectia munci semnează în locul angajatului ce sancțiuni se aplica legal? (vezi toată discuția)
Incalcare nssm ContSters146823 ContSters146823 Fapta de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul serviciului, ... (vezi toată discuția)