Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool in sange 2,02

prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la dosar caracterizari, contracte de munca, certificat nastere copil, certificat casatorie .
Cel mai recent răspuns: bebe.pescaru@yahoo.com , utilizator 21:15, 18 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul penal:
Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Veti primi o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere.
Permisul de conducere va fi anulat.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
acest răspuns util
Este foarte greu sa iesiti fara condamnare.
-este posibila o amenda penala in locul suspendarii sub supraveghere? la individualizarea pedepsei ?
- exista pericolul unei pedepse cu executare ??
Cu stima !!!
acest răspuns util
Bună seara,
Textul de lege prevede și posibilitatea de a fi sancționat cu amenda, însă acest lucru va decide judecătorul în funcție de apărarea pe care dvs o aveți în cauza și în funcție de probele de care înțelegeți sa le folosiți..
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Cu o aparare eficenta, este posibil sa obtineti o solutie de condamnare la amenda penala.
Trebuie sa stiti ca permisul se anuleaza in cazul acestei solutii.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru ... lau4rally lau4rally Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)