avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie procedura executare apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie procedura executare apartament

Buna ziua,

La un dosar de executare silita pe un contract cu CEC.
Este vorba de un executor dintr-un oras de provincie.

CEC a vandut creanta catre Credyt Incaso.

Credyt Incaso a notificat executorul sa continue executia si a depus la dosar de executie un contract cu stersaturi (necomplet), recent a notificat executorul.

Este vorba de un amic al meu Ionescu, l-au notificat ca daca nu plateste in 15 zile ii vor lua apartamentul.
Ionescu intentiona dupa starea de COVID sa dea in judecata cele 2 institutii CEC si Credyt Incaso sa i se scada datoria de aprox 3000 euro.

Sunt niste abuzuri in acest dosar.

Ionescu poarta discutii de 4 ani cu CEC si apoi cu Credyt Incaso sa i se mai scada din sumele de la contract bazandu se pe o datorie FNI catre el in valoare de aproximativ 3000 euro la momentul caderii FNI - garantata de CEC conform unor hotarari de instante din Romania.

Poate fi suspendat dosarul de executie daca se introduce actiune in instanta de contestare? S-a primit o hartie joi, 19 mai. Termenul sa platesca este de 15 zile. Se poate opri executia apartamentului prin Instanta ? Dosarul de executie este pornit in 2016. Amicul meu a scris la Centrala de mediere bancara care au zis ca , firma Credyt Incaso nu poate fi introdusa la mediere bancara, ca nu apar pe lista BNR.

Este vb de un credit de nevoi personale din 2007, creditul a fost achitat catre CEC principalul si mult din dobanzi. A ramas o summa de aprox 20 000 lei dobanzi care a fost vanduta la Credyt Incaso in anul 2018.


Va rog in masura in care se poate sa il ajutati cu un sfat !

Va multumesc anticipat!


Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
ion_cristian73, utilizator
Amicul dvs Ionescu ,Popescu,X-ulescu sa faca bine sa apeleze la un av daca nu dorește să rămână homeless.Teoretic se poate face o contestație la executare,achita o cauțiune și poate solicita suspendarea provizorie a executării silite etc .Mai mult de atat e greu de spus fără a consulta documente și fără a afla mai multe amănunte.Daca la o amendă de circulație te mai gândesti cum sa procedezi în astfel de situații nu e de joacă și de facut economie prin necontactatea unui av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate ... page_rrr page_rrr buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate de recuperari ca as mai avea ceva de plata la un dosar deschis de acestia in 2017 , pentru ... (vezi toată discuția)
Pagubit - societate in faliment albertino__luci albertino__luci am fost si in dosarul de la inalta curte de casatie si justitie si procesul sa incheiat pe 4 06 2009 am primit hot. de la T R B dar de la curte nu , nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pentru credit de nevoi personale bogsmc bogsmc Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine pentru a ma lamuri cu anumite lucruri cu privire la o executare silita, eventual sa ma indrumati la un avocat ... (vezi toată discuția)