avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu salariu (companie privata)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu salariu (companie privata)

Buna ziua, am 59 ani si 4 luni si incepand cu 27 mai 2020 indeplinesc conditiile de iesire la pensie la limita varsta, luand in considerare cei 8 ani de lucru in grupa 2-a de munca (sunt absolventa de facultate 5 ani studii la zi, am lucrat neintrerupt din 15 sept 1984 si pana in prezent, doar cu intreruperea de 1 an pt cresterea copilului).
Inca nu am depus cererea (dosarul) de pensionare la Casa de pensii si luctez in continuare la o companie privata.
Vreau sa va adresez urmatoarea intrebare: din punct de vedere legal, este corect ca, dupa ce voi depune dosarul si voi primi decizia de pensionare, sa încasez pensie pentru limita de virsta, si in paralel si salariul de la actualul angajator (privat) care doreste sa ma mentina in activitate, fara a întrerupe activitatea ?
Am obligatia de a prezenta angajatorului Decizia de pensionare atunci cand o primesc sau numai atunci cand doresc sa intrerup activitatea ?
Va multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 2 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele din adeverinta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de pensionare elenalenuta elenalenuta in momentul cand intocmesc dosarul pentru pensionare, daca sunt angajata cu contract de munca, cum procedez? merg la sediul firmei sa imi intrerupa contractul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Lucrez in sistemul privat. daca imi depun dosarul de pensionare ... carro carro Lucrez in sistemul privat. Daca imi depun dosarul de pensionare pt limita de varsta trebuie sa anunt angajatorul? la depunerea dosarului sau cand vine decizia ... (vezi toată discuția)