avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentala!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentala!

As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in parte programul de vizitare si ce tine de informatii cu privire la starea copilului
Vizitele au loc doar cand are ea timp, desi sunt inclusi si bunicii materni (in lipsa mamei), aceasta nu ofera timp la schimb pentru vizitele sau orele de vizita ramase neefectuate
Am creat un document word in care am trecut toate datele de vizitare, daca au avut loc sau nu (Si motivele in situatia in care vizitele nu au fost efectuate), persoanele care m-au insotit si orele intre care au avut loc!
Care este aparatul de măsură pentru pregătirea emoţională?

Este unul și același cu aparatul care măsoară iubirea pentru propriul copil. Când de regula nu ai răspunsul la întrebarea de mai sus, nu ai nici sentimente pentru cel pe care îl numesti copilul tău.
Când am devenit tata nu am întrebat cu câte unități de iubire trebuie sa îmi iubesc copilul. Am făcut-o imediat în mod infinit. Tot asa e și cu incurajarea, când ceva ii face bine și îl împlinește mergi pana în pânzele albe.
Desigur, afirmațiile de mai sus sunt valabile doar pentru persoanele funcționale, prezente și implicate în relația cu copii, rezidenți sau nu.
Ar trebui standardizate poziţiile mamei la sosirea tatălui,

știe sa își încurajeze copilul. O face dacă vrea. Iar dacă nu vrea nu ai ce sa standardizezi. Un disfuncțional are nevoie de terapie nu de standardizare.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
La data la care aceasta a facut dosarul la executor eram cu toate cheltuielile la zi, scuza acesteia a fost "sa fiu sigura ca pe viitor nu faci figuri la plata pensiei", am dovedit executorului faptul ca motivul principal invocat de ea este fals si acesta a trimis dosarul mai departe! In ciuda faptului ca mi-am dovedit nevinovatia fosta sotie a insistat ca plata pensiei sa se faca prin intermediul Executorului. Daca solicitarea ei de a primii pensia prin intermediul lor este doar un moft/aroganta... pentru ce sa-i platesc eu cheltuielile de la executor?
In decizie se specifica faptul ca trebuie sa anunt mama cel tarziu pana la ora 12 a zilei anterioare vizitei, pe langa detalii despre unde vreau sa mergem cu fata, persoanele care ma vor insotii la vizita (insemnand rude: mama, sora , cumnat , unchi, etc.) luand in calcul ca aceasta ridica pretentii ca doar eu sa merg la vizita ceilalti neavand dreptul (din punctul ei de vedere)
Copilul nu are nici macar 3 ani!
Problema, in momentul de fata se pune in nerespectarea numarului de ore de vizitare, si in lipsa ei unul dintre bunicii materni sunt obligati sa insoteasca fata la vizita, desi decizia spune clar "Intr-un loc public sau la domiciliul minorei" dar nu mi se da voie sa intru in casa lor de dinainte de incheierea procesului de divort, pe langa asta din Februarie anul trecut parintii ei nu au participat nici macar la o vizita in lipsa mamei, pur si simplu vizita a fost anulata!
Trebuia sa faceți contestație la executare și sa cereți banii pentru executare și cheltuieli de judecata, mai sunteți în termen?
Martonze draga, este incredibila teoria pregatirii emotionale a copilului. Pe de o parte, inflacaratii adepti ai jihadului programului de vizitare afirma ca copilul trebuie sa plece cu tatal, dupa aceiasi regula conform careia el trebuie sa mearga la scoala, in privinta pregatirii emotionale, similitudinea celor doua cazuri dispare!
Legea invatamantului, dar nici macar teoriile psihologilor dgaspecisti, nu prevede ca mama si tatal trebuie sa pregateasca emotional copilul pentru mersul la scoala. In acelasi sens, cand un elev de 13-14 ani chiuleste de scoala, el e tras la raspundere prin scaderea notei de la purtare, nu si parintii, ca nu l-au pregatit emotional pe elev sa frecventeze regulat cursurile scolare.
Toate teroriile astea de doi bani schioapata la cel mai sumar examen, fiind doar lozinci de infierare cu manie proletara a mamei.
Dar oare de ce trebuie "pregatit emotional" copilul pentru intalnirea cu parintele lui? Se intalneste cu monstrul din Loch Ness? Dar de ce parintele nerezident nu "pregateste emotional" copilul la intalnirea precedenta?
Dar pentru fiecare intalnire a copilului, cu colegii, cu noi profesori, cu tabere in care nu a mai fost, cu prieteni, cu vecini noi, cu schimbarea casei in care locuieste etc sunt toate precedate de "pregatire emotionala"?
In fapt, teoria "pregatirii emotionale" este mutarea responsabilitatii esecului unei relatii personale la celalalt! Asta e tot. Desigur insa, ca e greu de sustinut un refuz al copilului sub varsta de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)