Carp Mircea 
	    	Utilizator

Carp Mircea 
	    	Utilizator	    

inserv 
	    	Utilizator

inserv 
	    	Utilizator	    

inserv, utilizator
 inserv, utilizator 	
			 inserv 
	    	Utilizator

inserv 
	    	Utilizator	    

Legea 263/2010
Art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
H.G.257/2011
Art.76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:
– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;
 inserv 
	    	Utilizator

inserv 
	    	Utilizator	    

Nu stiu articolul, paragraful din lege care se refera la acest aspect. De fapt nici cu ce lege se lucreaza nu stiu. Teoretic e legea noua, practic nu prea ...
Dar concret, pe legea veche (banuiesc ca acest lucru nu s-a schimbat, nu garantez) calculul in cazul meu pentru 5 ani de facultate a dat rezultatul 4 ani, 11 luni si 4 zile. Mai in detaliu din 1 octombrie (anul I) si pana in 5 septembrie dupa terminarea facultatii - data ce reprezinta data de angajare (inceputul stagiaturii).
Sper ca, orientativ, va faceti o idee ce rezultat va fi.
~ final discuție ~
 stanca123	                   

daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca?  (vezi toată discuția)
	                    stanca123	                   

daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca?  (vezi toată discuția)

Felipe24	                   

Buna seara.
Cursurile de zi ale învăţământului universitar reprezintă stagiu de cotizare la pensie.
Dintr-un an universitar se i-au in calcul si ... (vezi toată discuția)
	                    Felipe24	                   

Buna seara.
Cursurile de zi ale învăţământului universitar reprezintă stagiu de cotizare la pensie.
Dintr-un an universitar se i-au in calcul si ... (vezi toată discuția)

niculinu	                   

Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)
	                    niculinu	                   

Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)