avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara. Cursurile de zi ale învăţământului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara. Cursurile de zi ale învăţământului universitar ...

Buna seara.
Cursurile de zi ale învăţământului universitar reprezintă stagiu de cotizare la pensie.
Dintr-un an universitar se i-au in calcul si vacantele?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Felipe24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:01, 6 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă.

La dosar se va depune diploma de absolvire a învăţământului universitar (original şi copie) şi adeverinţa din care să rezulte durata normală, perioada studiilor şi faptul că acestea au fost urmate la zi.

In calculul duratei intra si vacantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile legii privind recalculare pensie CGI CGI Bună ziua, sunt un absolvent de facultate, cursuri de zi, pensionară deja la limită de vârstă. Aș dori să aflu dacă am dreptul să se adauge la ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei chivuana chivuana In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)