avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda rovinieta degeaba
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda rovinieta degeaba

Buna ziua!! Azi am gasit un plic , cu data de 04.062020 ,in care eram instiintat ca am de plata o amenda pt lipsa rovinieta, din cauza faptului ca in data de 11.01.2020 eram in Tr la ora 22, fara rovinieta. Mentionez ca nu stiu Tr decat pe harta, posibilitatea de a fi acolo era de 0%.De instrainat masina , nici nu se pune problema! Cand am verificat, intradevar am o pauza de 16 zile intre roviniete, pentru ca nu am iesit din București in acea perioada. CE pot face, cum pot contesta amenda , nu exista si un termen legal , de prescriere in care trebuia sa mi trimita procesul verbal?Nu este vorba de cei 250 de lei, am avut doar o singura amenda in 34 de ani de condus, daca o platesc, inseamna sa accept o fapta pe care nu am facut o. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
mihaidavid, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaidavid , utilizator 20:38, 21 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!! Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, sa fiu sincer, doream sa primesc un raspuns mai...uman,ca sa pot spune asa.Stiu ca multi spun ca sunt nevinovati,dar eu chiar nu am fost cu masina nicaieri, niciodata, fara rovinieta. Nu am amenzi, contravenții de nici un fel, acesta fiind motivul revoltei mele. Sunt printre muritorii de rand , care mai intai platesc facturi ,obligatii si pe urma mananca. De asta as fi vrut daca se poate, sa mi explice pe limbajul unui om de rand, ce pot face. Am platit deja amenda, pt ca stim ca mori cu legea de gat chiar daca ai dreptate,daca pierd ,macar sa pierd jumatate din bani. Am trimis la judecatorie, asa cum am putut, plangere impotriva procesului verbal. Stau si ma intreb, cum poate aparea intr o fotografie, nr masinii mele, atata timp cat nici nu stiam ca exista acea localitate pana sa primesc amenda. Singura coincidență a fost ca nu aveam rovinieta luna aceea,dar nu ma obliga nimeni ,destul ca o cumpar pe un an, desi plec o saptamana pe an din Bucuresti! In speranta ca va reusi cineva sa ma ajute, va multumesc anticipat!!
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
mihaidavid, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, nu caut consiliere psihologica! Voiam sa aflu ,in termeni "omenesti" ce pot contesta, si ce nu. In 3 raspunsuri, erau 3 termene diferite, a trebuit sa ma misc repede deoarece depaseam termenul de contestare, si am facut asa cum am putut. Voiam raspunsuri reale, nu legi, articole. Pe astea le am gasit pe net . Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa rovinieta nelu_nedi nelu_nedi Pe 19.06.2020 am primit in cutia de scrisori pv de const a contraventiei lipsa rovinieta in data de 06.02.2020 .Constatarea sa facut pe data de 18.05.2020. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta titi2009 titi2009 In data de 27 octombrie am circulat fara rovinieta.Care este termenul maxim de primire acasa a amenzii ? (vezi toată discuția)