O singura intrebare si atatea raspunsuri....
Este simplu ... "da se poate asigura" dar se numeste Asigurare RCA de Frontiera si nu cred ca va permiteti sa o achitati pentru ca va costa aproximativ 150 euro pe luna. Aceasta poate fi o alternativa in cazuri extreme insa in cazul in care vreti doar sa circulati nu cred ca este cazul sa platiti 1800 de euro pe an deoarece este mult mai ieftin sa ii faceti asigurare in tara de provenienta a masinii.
O alta varianta este intradevar sa "mintiti" un agent de asigurari ca va inmatriculati masina si sa o faceti chiar si pe 1 an.... asta nu inseamna ca este si valabila. O sa spuneti ... "si ce daca"... ei nu e chiar asa. In cazul uni accident trebuie sa despagubiti personal pagubele produse.... iarasi vine raspunsul..."sunt sofer bun si nu mi se intampla mie... si daca e sa se intample cat sa platesc ca nu circul eu cu viteza".... foarte ok insa au murit oameni si la 10-20km/h iar in cazul unei victime nu stiu daca va veti permite sa platiti daune care pot ajunge si la ordinul sutelor de mii de euro.
Ar trebui sa fim un pic mai contienti de ceea ce facem si nu doar sa ne uitam la ceea ce ne ramane in buzunar prin orice mijloc posibil.
Pentru a constientiza si mai mult ce poate insemna un moment de neatentie vizionati video de mai jos si imaginati-va ca nu aveati asigurare valabila in momentul unui astfel de accident.........
[ link extern ]
.... urmariti pana la final si o sa vedeti si repercursiunile.
Atentie materialul face parte dintr-o campanie de constientizare asupra unor astfel de evenimete rutiere a statului norvegian, material prezentat si la noi de televiziunea mentionata, si este realizat de actori si cascadori profesionisti care relateaza fapte reale.