avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Autoturism strain cu asigurare romaneasca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Autoturism strain cu asigurare romaneasca?

Este valabila o asigurare facuta in Romania pentru un autoturism inmatriculat in Austria?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 11:59, 6 Ianuarie 2012
O singura intrebare si atatea raspunsuri....
Este simplu ... "da se poate asigura" dar se numeste Asigurare RCA de Frontiera si nu cred ca va permiteti sa o achitati pentru ca va costa aproximativ 150 euro pe luna. Aceasta poate fi o alternativa in cazuri extreme insa in cazul in care vreti doar sa circulati nu cred ca este cazul sa platiti 1800 de euro pe an deoarece este mult mai ieftin sa ii faceti asigurare in tara de provenienta a masinii.
O alta varianta este intradevar sa "mintiti" un agent de asigurari ca va inmatriculati masina si sa o faceti chiar si pe 1 an.... asta nu inseamna ca este si valabila. O sa spuneti ... "si ce daca"... ei nu e chiar asa. In cazul uni accident trebuie sa despagubiti personal pagubele produse.... iarasi vine raspunsul..."sunt sofer bun si nu mi se intampla mie... si daca e sa se intample cat sa platesc ca nu circul eu cu viteza".... foarte ok insa au murit oameni si la 10-20km/h iar in cazul unei victime nu stiu daca va veti permite sa platiti daune care pot ajunge si la ordinul sutelor de mii de euro.
Ar trebui sa fim un pic mai contienti de ceea ce facem si nu doar sa ne uitam la ceea ce ne ramane in buzunar prin orice mijloc posibil.
Pentru a constientiza si mai mult ce poate insemna un moment de neatentie vizionati video de mai jos si imaginati-va ca nu aveati asigurare valabila in momentul unui astfel de accident.........
[ link extern ]
.... urmariti pana la final si o sa vedeti si repercursiunile.
Atentie materialul face parte dintr-o campanie de constientizare asupra unor astfel de evenimete rutiere a statului norvegian, material prezentat si la noi de televiziunea mentionata, si este realizat de actori si cascadori profesionisti care relateaza fapte reale.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
manole silviu a scris:

Si totusi... am intalnit cazuri cand asigurarea a fost facuta pentru 6 luni (pe motiv ca s-a schimbat legislatia). Sa inteleg ca se plateste o asigurare pentru 6 luni si este valabila 3 luni?

Cu cativa ani in urma a fost intr'adevar valabil ceea ce spuneti dvoastra. Se putea incheia o asigurare pentru autoturismele inmatriculate in alte tari pe perioade de cate o luna cu continuitate, valoarea acestui rca fiind de 100 euro(echivalentul in lei la cursul zilei).
In prezent se fac asigurari rca doar in scopul inmatricularii masinilor aduse din strainatate(prima inmatriculare) pe perioada de o luna, dar nu mai mult de 3 ori, tariful acestei asigurari fiind in functie de societatea de asigurare, capacitatea masinii, varsta proprietarului, vechimea permisului de conducere.

Daca doriti sa circulati in Romania cu o masina inmatriculata in alta tara sunteti nevoit sa incheiati asigurarea in tara in care este luata in evidenta societatile de asigurare neavand dreptul de a incheia o astfel de polita.
InsuranceLogistics a scris:

O singura intrebare si atatea raspunsuri....
Este simplu ... "da se poate asigura" dar se numeste Asigurare RCA de Frontiera si nu cred ca va permiteti sa o achitati pentru ca va costa aproximativ 150 euro pe luna. Aceasta poate fi o alternativa in cazuri extreme insa in cazul in care vreti doar sa circulati nu cred ca este cazul sa platiti 1800 de euro pe an deoarece este mult mai ieftin sa ii faceti asigurare in tara de provenienta a masinii.
O alta varianta este intradevar sa "mintiti" un agent de asigurari ca va inmatriculati masina si sa o faceti chiar si pe 1 an.... asta nu inseamna ca este si valabila. O sa spuneti ... "si ce daca"... ei nu e chiar asa. In cazul uni accident trebuie sa despagubiti personal pagubele produse.... iarasi vine raspunsul..."sunt sofer bun si nu mi se intampla mie... si daca e sa se intample cat sa platesc ca nu circul eu cu viteza".... foarte ok insa au murit oameni si la 10-20km/h iar in cazul unei victime nu stiu daca va veti permite sa platiti daune care pot ajunge si la ordinul sutelor de mii de euro.
Ar trebui sa fim un pic mai contienti de ceea ce facem si nu doar sa ne uitam la ceea ce ne ramane in buzunar prin orice mijloc posibil.
Pentru a constientiza si mai mult ce poate insemna un moment de neatentie vizionati video de mai jos si imaginati-va ca nu aveati asigurare valabila in momentul unui astfel de accident.........
[ link extern ]
.... urmariti pana la final si o sa vedeti si repercursiunile.

Asigurarea de frontiera nu mai este valabila de 3 ani.
Precizam varianta alternativa nu am spus ca mai este si valabila. Asa se proceda in cazuri extreme acum insa este indicat sa iti procuri asigurare din tara de provenienta a masinii si sa circuli pe carte verde sau sa circuli cele 3 luni pentru care poti incheia o asigurare la noi apoi sa inmatriculezi masina. Si exista acest produs dar nu se mai poate incheia decat pentru 1 luna si de regula daca cetateanul este strain (normal poate uita sa faca asigurarea sau expira in momentul unei deplasari) insa nu este agreata decat de 1-2 societati care fac parte dintr-un grup international.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Nici o societate de asigurare din Romania indiferent din ce grup international face parte nu are dreptul la ora actuala sa incheie un contract de asigurare RCA pentru masinile straine. Singura portita de iesire a celui care vine in tara si ,, uita'' sa-si incheie un rca este sa apeleze la un asigurator din afara granitelor tarii(Ungaria, Serbia, Bulgaria, in functie de punctul de frontiera prin care intra in tara) si sa intocmeasca acolo o polita RCA. Acele polite de frontiera de care amintiti dvoastra erau complet diferite fata de politele RCA care se emit pentru autovehiculele inmatriculate in Romania.

Alte discuții în legătură

Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)
asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicul inmatriculat in sua cosmin_seattle cosmin_seattle AR PUTEA CAREVA SA MA AJUTE SI PE MINE SA IMI SPUNA CUM FAC SA PUN ASIGURAREA OBLIGATORIE PE O MASINA CARE ESTE INSCRISA IN AMERICA? DIN CATE AM AFLAT PAA ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare rca autoturism leasing biti biti Buna ziua, Avem un autoturism cu contract de leasing pe firma care se incheie la data de 30 oct 2013 , polita de asigurare RCA actuala este valabila ... (vezi toată discuția)