Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată

Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă fata de vreo 6 ori, menționez ca la tachinarile prietenilor comuni. I-am dat voie sa vină gândind ca nu e ok sa privez fata de timpul petrecut cu tatăl, dar acesta nu ma ajutat cu mai nimic pentru creșterea fetei(mai nimic adică 5 cutii de lapte praf, 6 baxuri de pampersi și 4 pachete de servelete umede). Am decis ca trebuie să mă opresc pentru ca nu fac altceva decât sa înrăutățesc situația mea și a fetiței care îl uită pana următoarea dată când vine și chiar fuge de el. Acesta e trecut în certificatul fetei, a recunoscut-o. Dar eu nu vreau sa mai aibă de a face cu noi. Refuz pensia alimentară, știind ca acesta oricum nu o va da. Vreau sa trec fata pe numele meu. Ce pot face?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, cu o actiune civila, in vederea stabilirii formei de autoritate exclusiva, precum si in vederea stabilirii locuintei minorei la dvs.

Pensia de intretinere va fi stabilita, in mod obligatoriu.

Dezinteresul manifestat in procesul de crestere si educare poate determina instanta de tutela sa acorde autoritate exclusiva.

(insa poate va fi stabilita autoritatea comuna, aceasta fiind regula aplicabila ).

Programul de vizitare poate fi stabilit, la cererea paratului, pe cale de cerere reconventionala.

Daca va fi stabilit programul de vizitare , trebuie sa respectati hotararea judecatoreasca, altminteri, poate fi angajata raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.

Se poate initia executarea silita, in ceea ce priveste programul de vizitare.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~