avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire

Se poate ca un singur copil sa mosteneasca casa parinteasca?sotul meu are o sora si tatal lor a lasat casa doar ficei,casa fiind facuta de parintii lor cind erau mici,fica l-a intretinut pe tata.In acest caz fiul nu mai are drept la casa?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:32, 6 Iulie 2020
Buna ziua. Depinde cand a facut cedarea. vanzarea sau sub ce forma juridica a intrat sora in posesia bunului. Si da, poate in functie de ce am spus anterior.
Depinde ce act a facut, cand a fost facut, daca mai sunt si alte bunuri in masa succesorala care sa satisfaca rezerva mostenitorului.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil minor - procent polita de viata - rezerva succesorala mariaevelina mariaevelina In urma decesului tatalui fetita lui in varsta de 4 ani beneficiaza din asigurare de viata a tatalui ei de un procent de 34% alaturi de 2 frati ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire anonim_afx anonim_afx Buna ziua, In urma cu 3 ani,singurul meu copil in varsta de 20 de ani,la munte,intrun accident cu un atv...dupa 2 luni de coma ne-a parasit. Ca orice ... (vezi toată discuția)
Fiu din prima casatorie-mostenire dodorel62 dodorel62 Eu din prima casatorie am un baiat ,iar acum m-am recasatorit si in cazul ca doresc sa-l dezmostenesc si fac acte si sotiei mele actuale ,copilul dupa moartea ... (vezi toată discuția)