avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare

Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului.

In 1998 pe baza unui Act de vanzare-cumparare scris de mana, cu 2 martori si inregistrat/legalizat la notar, are loc vanzare unei boxe (fara sa fie dezmembrata din CF-ul apartamentului).

In 2000 vanzatorul boxei vinde si aparatamentul, dar unei alte persoane. Cumparatorul apartamentului a fost informat, ca desi pe CF ii apare boxa, aceasta a fost vanduta in 1998.

Dupa 20 ani, in 2020, cumparatorul apartamentului "revendica" boxa de la subsol, mentionand ca el nu recunoaste acea "hartie scrisa de mana".

Ce se poate face ?
Cum se poate rezolva problema legal ? Ma gandesc ca ar fi nevoie de o dezmembrare, dar cum se poate face ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:05, 10 Iulie 2020
Problema este ca proprietarul apartamentului ameninta cu violenta proprietarul boxei.

Oricum proprietarul boxei vrea sa intre in legalitate 100%. Ce trebuie sa faca, astfel incat sa obtina dreptul de a intabula pe numele lui boxa? Dezmembrarea fara vointa proprietarului apartamentului, nu se poate....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum proprietarul boxei vrea sa intre in legalitate 100%. Ce trebuie sa faca, astfel incat sa obtina dreptul de a intabula pe numele lui boxa?

trebuie sa mearga in instanta pt a cere sa i se recunoasca acel contract, poate dobandeste si prin uzucapiune.
trebuie sa mearga la un avocat sa vada acel act de care vorbiti, sa stabileasca impreuna strategia.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
Este discutabil autenticitatea documentului "act de vanzare cumparare este scris de mana si autentificat la notar: cu parafa notarului,"
Solutionarea se poate realiza numai in instanta de judecata unde partile sa depuna probele si sa-si sustina interesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa vand o parte din proprietate? danadumi danadumi buna ziua. detin in proprietate un apartament de 2 camere+boxa la subsol. vreau sa vand doar boxa. as dori sa stiu daca se poate si cum anume. multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua. ca și proprietar al unui apartament ce pași trebuie ... Maria2404 Maria2404 Bună ziua. Ca și proprietar al unui apartament ce pași trebuie urmați pentru achiziționarea unei boxe în subsolul blocului respectiv. Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)