avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta, fara incetarea CIM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta, fara incetarea CIM

Care sunt consecintele situatiei in care un angajat nu anunta angajatorul ca a primit decizia de pensionare, primind in continuare salariu cateva luni ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
naejcon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 10 Iulie 2020
Sanctiunea este cea pentru "munca nedeclarata" ... plus raspunderea patrimoniala a salariatului.
Angajatorul a cunoscut doar intentia de depune a dosarului de pensionare. Nu a cunoscut existenta deciziei, nefiind informat de nimeni. Casa de pensii nu treuia sa anunte angajatorul ? Poate depinde angajatorul de vointa angajatului, daca vrea sa nu sa anunte ca i-a venit decizia de pensionare?
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
naejcon, utilizator
Si despre depunerea dosarului , nu a stiut ?
Da, a stiut despre depunerea dosarului, dar nu a conoscut faptul ca exista decizia. Aceasta este datata decembrie, a fost primita in martie. Angajatul abia acum, in iulie a adus decizia.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
naejcon, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aducerea deciziei nu are nicio relevanta .... salariatul/angajatorul trebuiau sa cunoasca prevederile art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Prin urmare, in opinia mea, perioada cuprinsa intre data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensiona si data aducerii deciziei de pensionare este "munca neclarata" , sanctionata drastic de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate scoate la pensie pe cineva daca el nu vrea ClaudiaT3 ClaudiaT3 Cine e priceput si poate sa-mi raspunda la o intrebare referitoare din codul muncii? Daca angajatul indeplineste cele doua conditii pentru a se pensiona, dar ... (vezi toată discuția)
Salariat care se pensioneaza miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un angajat care si-a depus cerere de pensionare in data de 24.10.2014. In data de 07.01.2015 a primit ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si conventie ajofm Arion Ramona Arion Ramona In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si ... (vezi toată discuția)