avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente

Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 apartamente toate proprietate), diferenta dintre valoarea apometrului de scara si suma citita a apometrelor din apartamente, rezulta in mod constant o difernta cuprinsa intre 25-50%. Cum trebuie sa actionam astfel incat sa nu mai avem aceste difernte?
Cel mai recent răspuns: alexstaneci , utilizator 09:52, 29 Iulie 2021
Pierderile sunt EXCLUSE! Fiind vorba de o SCARĂ practic "pierderile" le "incasează" cineva în apartament ori subsolul tehnic ar fi piscină!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mare parte aveti dreptate, dar daca dumneavoastra ati fi administrator, cam cat timp v-ar lua sa mergeti la fiecare apartament dintr-un complex de blocuri cu 3-5 scari, cu peste 250 de apartamente? Cat ati cere pentru efectuarea acestei operatiuni, si v-as ruga sa imi spuneti si mie cum fura apometrele pe radio? eu am asa ceva montate si suma de pe apometru o regasesc la citire, fara furaciune si fara alte chestii

alexstaneci a scris:

Cei care au postat mai sus au evidentiat corect cauzele care ar putea duce la asta ;
- pierderi ale instalatiei;
-furt de catre consumatori;
-decalibrare aparate;

Ca remediere este destul simplu sa mergeti pe date statistice si sa va indreptati suspiciunile catre cei care inregistreaza consumuri mici per locatar. Acolo sunt suspiciunile de frauda .

Cat despre apometrele cu radio , nu luati in calcul aceste apometre fiindca veti avea un cost total mult mai mare decat cel de acum cu posibila frauda . Concret , numai citirea adauga mai mult decat pretul unui MC apa rece sau 0,3 mc apa calda ... pentru toti locatarii! daca punem si pretul apometrelor ( care si acestea merg fraudate , dar mai greu ) o sa vedeti ca nu renteaza. Cereti firmei care vi le va monta sa suporte ea diferenta intre totalul individualelor si cel general , si veti vedea ca refuza ....
De asemenea, daca nu sunteti administratorul cladirii , cereti-i acestuia sa isi reduca pretentiile salariale cu echivalentul citirii , si veti vedea ca refuza. Pai daca veti plati o firma specializata , el nu va mai face munca asta , deci nu trebuie platit

Noi avem contoare cu citire radio. Blocul are 4 scari si 60 ap. Diferenta intre ce imi da Apa Nova si firma care face citirea este de maxim 3mc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ar fi sa va invatz aici pe site ... Blocarile apometrului se pot face prin magneti sau prin obiecte care intra in circuitul apei. ( nu va dau mai multe amanunte ) . Pentru cele cu magnetul puteti face zeci de masuratori ca vor iesi ok . Doar apometrle Apanova din alama sau alte materiale diamagnetice nu pot fi fentate cu magnet, dar sunt mult mai scumpe.
Eu incercam doar sa subliniez ca rezolvarea problemei nu este nici pe departe cu apometre cu radio , eu am , citirea este corecta , dar .... surpriza, firma respectiva mi-a repartizat 20 % din pierderile de apa rece , desi pe total s-au inregistrat cu 15 % mai multi metri cubi pe contorul de scara fata de suma celor cu radio .... Corect ???
Administratorul te trimite la firma lu' APOMETRU RADIO , iar firma respectiva nu te baga in seama ca nu are contract cu tine ci cu asociatia. Intre timp administartorul si-a luat spaga ( ca nu se fac altfel aceste contracte) , si-a usurat munca , iar problema a ramas ....Cu alte cuvinte si " rezolvat " si cu banii luati :)
Eu sunt administrator. Tocmai s-au pus astfel de apometre la un bloc. Cat ne-au dat oferta, atat se plateste . Ce spaga ar putea exista??? Ce-mi scapa?

Alte discuții în legătură

Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. este adevărat? Dorin1988 Dorin1988 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate. 1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 ... (vezi toată discuția)