avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... optiune succesorala in termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

optiune succesorala in termen

BUna ziua.Vreau sa va intreb daca in cazul in care prima categorie de mostenitori in ordinea venirii la succesiune nu si-a manifestat dreptul de optiune succesorala in termen, se considera ca acestia sunt straini de mostenire ? Iar in acest caz urmatoarea categorie in ordinea chemarii la mostenire poate dezbate succesiunea la notar? Va multumesc.
Buna ziua,
Chiar daca nu au acceptat expres succesiunea au acceptat-o tacit!
Ca sa dezbateti succesiunea asa cum doriti dumneavoastra atunci va trebui sa va adresati INSTANTEI!
Ce înseamnă nu vă supărați "au acceptat-o tacit"? Ce acțiuni pe care le-au făcut dovedesc o acceptare tacită?Cum dovedește un posibil succesor această acceptare tacită?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
Prin preluarea de bunuri din masa succesorala,prin închirierea imobilului de ex,efectuarea unor lucrări de modernizare,îmbunătățire,acte de dispozitie,acte de administrare definitivă,acte prin care înțelege sa se comporte ca un proprietar. Etc Cu un avocat cu ceva experienta si cu un martor binevoitor se poate face dovada unei acceptari tacite destul de usor. .
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua,

Succesiunea a fost acceptata tacit, prin acte prin care este lasata sa se intrevada vointa de a succede!

Puteti dezbate succesiunea oricand.

Partajarea poate fi realizata oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)