avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare castiguri loterie in tari din spatiul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare castiguri loterie in tari din spatiul european

Incerc sa gasesc si eu un raspuns de ceva timp legat de legislatia aplicabila castigurilor de loterie la programe de loterie care nu sunt in Romania. Mai exact, se ce intampla daca o persoana castiga un premiu la o loterie a unei tari din spatiul european? Care este rata de impozitare? Care este metodologia de impozitare? Se considera castig de loterie sau venit? (25% vs 16%). Legislatia specifica, ca impozitarea se face la sursa, dar cred ca legea a fost gandita pentru persoanele juridice romanesti si nu acopera situatiile in care aceste castiguri se intampla in afara granitelor tarii.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Dogmaticul, utilizator
Cel mai recent răspuns: tobibobi93 , utilizator 18:26, 13 August 2022
Buna.

Sunt de asemenea interesat de acest subiect,

să spunem (în cazul meu) că statul austriac transferă "suma" in EUR în contul meu, în România.
Trebuie să plătesc impozite atunci? Și de ce?

Dacă câștigi în Austria la loto, atunci "suma" rămâne netaxată.

Pentru o soluție, as fi recunoscător.

Vă mulțumesc

Alex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani castigati din jocuri de noroc (aici, pariuri) bogdan_zuzu bogdan_zuzu Buna ziua, Am auzit ca a aparut o noua lege privind impozitarea castigurilor obtinute din jocurile de noroc, cel putin in cazul agentiilor de pariuri \\"de ... (vezi toată discuția)
Impozitarea castigurilor din jocuri de noroc dumicris76 dumicris76 Conform noilor prevederi ale codului fiscal din 13 februarie 2015 se vor impozita VENITURILE obtinute din jocurile de noroc. Credeti ca e normal sa se ... (vezi toată discuția)
Afiliat loto 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua, am o intrebare. Care este formalitatea legala ca sa incep urmatoarea afacere. vreau sa imi fac o agentie online de loto, unde clinetii poate sa ... (vezi toată discuția)