avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legi privind caminele de batrani private
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legi privind caminele de batrani private

Am incercat sa gasesc pe internet legi privitoare la caminele de batrani private licentiate. As vrea sa inteleg daca, o data ce batranul este camin de un numar de ani, exista legi de protectie a acestor batrani. Concret, in acest caz, proprietarul caminului incearca sa mareasca taxa lunara cu un procentaj considerabil (65%), in conditiile in care ultima marire a fost in noiembrie 2018, Starea batranului s-a mai deteriorat de la independent la semi-dependent, pensia batranului nu s-a schimbat, si intretinatorul legal nu isi mai poate permite noua suma atat de mult marita.
La fel, in cazul in care nu se poate onora asa o marire, daca batranul este obligat sa paraseasca caminul privat si care ar fi alternativele.
As aprecia enorm un sfat legal in aceasta privinta. Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
MiraC, utilizator
Cel mai recent răspuns: MiraC , utilizator 23:16, 9 August 2020
Poate sa fie o problema de moralitate dar nu de legalitate.Intr-o afacere privată functioneaza legea cererii și a ofertei.Va rămâne alternativa sa căutați un alt cămin privat sau de stat.Inteleg ca este dificil,mai ales cu transferul.unei persoane în vârstă cu probleme de mobilitate dar nu aveti unde sa reclamați mărirea prețului Locurile din căminele de stat sunt puține dar sunt destule oferte în privat poate reușiți să vă încadrați.
Multumesc mult de raspuns! Din cate inteleg, toate caminele de batrani private licentiate sunt controlate si monitorizate. Inca nu mi-e foarte clar, dar banuiesc ca de DGASPC. Eu ma intrebam in cazul simplu al unui batran fara rude care a decis ca se interneaza intr-un camin privat ca poate plati la momentul respectiv, nu exista legi de protectie in momentul in care sanatate lui se deterioreaza? Taxele pot fi marite fara sa fie controlate si batranii fortati in strada? Suntem totusi o tara in UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă întrețin singură. există cămine de bătrâni care acceptă un apartament în schimbul îngrijirii? Franka Franka Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum ... (vezi toată discuția)
Soarta unui om batran - ce obligatii are statul? noiklosa noiklosa Buna ziua, Hristos a-nviat ! Problema pe care vreau sa o expun este un pic mai complexa, motiv pentru care o si expun atentiei celor care poate ca au o ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor 2 ani Marcelpascu Marcelpascu Program vizita minor 2 ani , buna ziua ,am sanse sa obtin un program mai bun de vizita minor ,are 2 ani,momentan am 3 ore pe saptamana cu preluare de acasa ... (vezi toată discuția)