avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede ...

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede sprijin financiar de 2500 lei pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca in perioada starii de urgenta. Este valabil si pentru angajatii care au lucrat in regim de "lucru la domiciliu", care este putin diferit de telemunca? Daca nu, de ce credeti ca s-a introdus aceasta limitare in OUG, cine ar fi beneficiarii principali, poate multinationalele au in contractul angajatilor telemunca? Sau e posibil sa fie lamurita aceasta scapare in normele de aplicare de la Min. Muncii care vor aparea in termen de 10 zile de la OUG? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina.ciornei , utilizator 12:14, 16 Septembrie 2020
Până la Normele de punere în aplicare este dificil de dat un răspuns la întrebarea dumneavoastră. Diferențe există între cele două forme, într-adevăr; telemunca presupune utilizarea de tehnologie modernă a informaţiei şi comunicaţiilor. Beneficiarii principali ar fi companiile din domeniul IT&C, dar și alte companii care oferă tot soiul de servicii care ar putea fi oferite de la distanță (de exemplu, companii care ofertă servicii de HR). Este de urmărit subiectul și de văzut eventualele clarificări pe subiect din normele de punere în aplicare. Totuși, în opinia mea, nu se justifică această discriminare - să se ofere sprijin doar pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă și nu și pentru care au lucrat conf. art. 108 și urm. din Codul muncii.
Da, si eu consider ca este o discriminare, pentru ca ar insemna ca beneficiarii vor fi in principal tot companiile mari care au contracte de munca cu "telemunca" si nu companiile mici/mijlocii care au fost puse in dificultate la promulgarea starii de urgenta si au cautat solutii legale ca sa poata munci oamenii de acasa pentru protectia lor, iar unele companii au ales "munca la domiciliu" ca varianta ceva mai simpla de pus in aplicare. Si aceasta neclaritate ii va avantaja din prima zi de punere in aplicare pe cei cu "telemunca" deoarece banii vor fi alocati in ordinea inscrierii. Deci daca cumva in normele de aplicare se va mentiona si "munca la domiciliu", cei care nu vor fi pe faza vor pierde startul :)
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
icealin, utilizator
Părerea mea, indiferent ce se va preciza în Norme (adică indiferent dacă vin sau nu cu clarificări), depuneți totuși dosarul și vedeți dacă veți putea obține cei 2500 lei.
Deocamdata am tot cautat normele de aplicare care ar fi trebuit date de Min. Muncii si publicate in 10 zile in M.O. si nu le-am gasit.
Abia acum a aparut un proiect pentru stabilirea normelor - [ link extern ] .
Din pacate, si in acest proiect se mentioneaza doar regimul de "telemunca". Regimul de "lucru la domiciliu" fiind lasat pe dinafara :(
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
icealin, utilizator

Alte discuții în legătură

Telemunca mopy mopy de la inceputul starii de urgenta, printr-o decizie a conducerii, s-a trecut la munca in regim de telemunca. toti angajatii au lucrat de-acasa. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Sprijin 2500 lei pentru telesalariati part time feliciaND feliciaND Buna ziua, Intrucat s-a publicat legea 282/2020 privind extinderea sprijinului de 2500 lei/telesariat si pentru perioada starii de alerta, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Oug 132/2020 andreea.anghel1 andreea.anghel1 Buna ziua, Am o intrebare referitor la ajutorul de la stat conform OUG 132/2020 in valoare de 2500 Ron. De ex: Intr-o companie angajatii lucreaza in regim ... (vezi toată discuția)