Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede ...

In legatura cu OUG 132/2020, referitor la art. 6 care prevede sprijin financiar de 2500 lei pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca in perioada starii de urgenta. Este valabil si pentru angajatii care au lucrat in regim de "lucru la domiciliu", care este putin diferit de telemunca? Daca nu, de ce credeti ca s-a introdus aceasta limitare in OUG, cine ar fi beneficiarii principali, poate multinationalele au in contractul angajatilor telemunca? Sau e posibil sa fie lamurita aceasta scapare in normele de aplicare de la Min. Muncii care vor aparea in termen de 10 zile de la OUG? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina.ciornei , utilizator 12:14, 16 Septembrie 2020
Si legat de acelasi subiect, ati mai fost intrebat domnule Cornel Vasile, pe o alta discutie pe acest forum si nu ati avut replica din ce am observat - www.avocatnet.ro/forum/discu... :
"in starea de urgenta conf decret 195/16.03.2020 art. 33 "Instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, autoritățile administrative autonome, regiile autonome, societățile și companiile naționale și societățile la care statul ori o unitate administrativ-teritorială este acționar unic sau majoritar, societățile cu capital privat introduc, acolo unde este posibil, pe perioada stării de urgență, munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, prin act unilateral al angajatorului."
Fiind decizia unilaterala a angajatorului nu vad de ce aveam nevoie de act aditional.
"

Deci in perioada starii de urgenta a fost decis faptul ca institutiile/societatile sunt incurajate sa introduca telemunca/munca la domiciliu prin act unilateral al angajatorului (nu cum cer acum in Normele pt OUG132 art.6 si actele aditionale la CIM), si ulterior cand decid sa ii ajute pe cei care au lucrat de acasa ii ajuta doar pe cei cu telemunca... Nu stiu cat te justificat este...
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
icealin, utilizator
Sunt subiecte total diferite si raspund in functie de timpul disponibil .. .. iar legat de telemunca exista o lege speciala .. care are prioritare fata de legea generala.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai nu sint subiecte total diferite, de asta am adus in discutie acel paragraf si aici.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru cei interesati de subiect, au mai aparut niste lamuriri intr-un articol chiar aici pe site - www.avocatnet.ro/articol_556... .
Si dupa cum se spune si in articol, si am spus si eu aici, sunt exclusi ca beneficiari ai ajutorului de 2500 lei cei care nu aveau telemunca implementata deja inainte de Starea de urgenta - deci cam asa s-au gandit guvernantii ca e bine sa limiteze ajutorul dat celor care au muncit acasa:
"Ajutorul promis de Guvern pentru firmele care au avut telesalariați măcar 15 zile în perioada stării de urgență nu va putea fi accesat de cei care nu apar în sistem cu telemuncă, care au făcut trecerea doar la nivel practic, prin acte unilaterale. Chestiunea e subliniată în normele de aplicare ale acestei măsuri..."
ORDIN nr. 1.376 din 9 septembrie 2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telemunca mopy mopy de la inceputul starii de urgenta, printr-o decizie a conducerii, s-a trecut la munca in regim de telemunca. toti angajatii au lucrat de-acasa. Nu au fost ... (vezi toată discuția)
Sprijin 2500 lei pentru telesalariati part time feliciaND feliciaND Buna ziua, Intrucat s-a publicat legea 282/2020 privind extinderea sprijinului de 2500 lei/telesariat si pentru perioada starii de alerta, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Oug 132/2020 andreea.anghel1 andreea.anghel1 Buna ziua, Am o intrebare referitor la ajutorul de la stat conform OUG 132/2020 in valoare de 2500 Ron. De ex: Intr-o companie angajatii lucreaza in regim ... (vezi toată discuția)