avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiar stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiar stimulent insertie

Sunt însărcinată, dar nu sunt angajată si nu voi putea beneficia de ccc. În cazul acesta, soțul meu, care este angajat, poate face cerere pentru acordarea stimulentului de inserție, chiar dacă nu dorește să intre în ccc, si deci sa isi continue activitatea in câmpul muncii?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 27 August 2020
Nu trebuie neaparat sa fi lucrat pentru a beneficia de aceasta indemnizatie...
Ce ocupatie ati avut pana acum?

Da, tatal copilului poate face asta, o sa primeasca 625 lei sub forma de stimulent ( jumatate din cuantumul indemnizatiei minime, care acum este de 1250 lei).
Mergeti la primaria de domiciliu dupa nastere si depuneti actele pentru acestt stimulent (va explica dumnealor de ce acte aveti nevoie).

Art. 7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Ionut.ion, utilizator
1. Persoana îndreptățită poate solicita direct stimulentul de inserție, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate/data nesterii, dacă îndeplinește condițiile pentru acordarea indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

2. Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserție se stabilește la 650 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de stimulentul de insertie? m_ter m_ter Buna ziua! As dori sa stiu despre stimulentul de insertie. Ca sa beneficiez de acesta ce conditii trebuie indeplinite? Sunt mama singura si am inteles ca as ... (vezi toată discuția)
Concedii suprapuse Lili5678 Lili5678 Buna ziua. Sunt in concediu creștere copil până la 29.07.2019 ,in luna februarie am născut al doilea copil, este adevărat că voi primi o singura ... (vezi toată discuția)
Cic carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : Un angajat a devenit parinte. Sotia nu lucreaza si nu a lucrat nici inainte de a deveni mama. Angajatul ( tatal ... (vezi toată discuția)