buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la o intelegere ,se poate retrage plangere?este posibil si o amenda pt ceea ce am facut?in jur la cat?va mult umesc
Daca din toata plangerea s-a retras doar cuvantul "inselaciune",
s-a intocmit dosar penal (inainte de retragerea cuvantului)
se mai da NUP sau nu?
Ce se intampla cu probele gasite de politie care au dus la dosarul penal,
dupa retragerea cuvantului "inselaciune"?
Fi-ti mai explicitt@macovei2000.
Normal ca daca este plangere penala va trebui sa se propuna o solutie legala, prin Parchet, dar probele nu pot sa dispara. Cred ca ati formulat sau interpretat gresit
Precizez ca au existat niste probe minimale (dovezi de publicitate ale unor operatori economici ( comercianti) care in mod normal nu au autorizatii sau ingerinte juridice in activitati de tip, notariat, documente oficiale, traduceri de documente oficiale, autorizatii). Politia s-a dus si a cercetat, presupun ca a gasit ceva mai mult decat anunturile publicitare trimise, astfel a intocmit dosare penale pt inselaciune ( si nu doar publicitatea de pe internet, care era dovada minimala) oricum problema publicitatii frauduloase (tine de protectia consumatorului, politia trimitand mai departe la ANPC), de unde reiese ca nu pentru publicitate inselatoare s-au facut dosarele penale pt inselaciune, ci pentru ceva mai concret.
S-a retras cuvantul "inselaciune" din petitia initiala... dar au ramas probele gasite de politie...in baza carora s-a facut dosar colectiv de inselaciune la mai multe firme de acelasi gen care afisau acest gen de publicitate
Intrebarea era...oare dispar probele si dosarul penal si eventual NUP-ul, doar pentru ca s-a retras cuvantul ?"inselaciune"? impacarea dintre parti e prevazuta pentru inselaciune? Multumesc
Probele dintr-un dosar nu au cum sa dispara. La infractiunea de inselaciune,chiar daca se impaca partile, raspunderea penala tot ramane, deci nu este inlaturata raspunderea penala ca la alte infractiuni.