avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatăl copilului să mi-l ia din cauză că ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatăl copilului să mi-l ia din cauză că practic prostituția?

Buna seara.
Am o poveste lunga, dar am sa incerc , sa o scurtez.
Am 2 fete din prima casatorie si un baiat de 4 ani din a 2 casatorie. Am trait 12 ani cu tatal baiatului. Dupa 7 ani ne am casatorit legal. Cand fiica mea cea mare avea 14 ani , a lasat o gravida si a nascut o fetita. Eu si el am crescut fata de cand sa nascut. Nu am stiut ca el este tatal fetitei. Am aflat abia dupa 4 ani . Intre timp am nascut eu baiatul, tatal era inchis in Sua, si a vazut prima data copilul cand acesta avea 11 luni. Aici am aflat adevarul. Am intrat in depresie , nu am stiut pe ce pamant traiesc. A fost arestat iar si nu am divortat, am asteptat sa iasa ca sa pot divorta. Mentionez ca eu 12 ani cat am stat cu el si dupa , practic prostitutia.
Din asta am intretinut familia, copiii mei , si am facut o casa de 220 mii euro.
Eu am plecat din casa cu copii pt ca el fiind inchis nu am mai avut de trai cu parintii lui. Si am plecat in chirie. Acum stau in Bucuresti cu baiatu iar casa in care locuiesc este proprietate personala. Divortul sa desfasurat de comun acord si cu drept de vizita pe sfarsit de saptamana si sa plateasca pensie alimentara 500 lei pe luna.
Toate astea s au desfasurat in Satu mare. De cand am venit in Bucuresti si m am mutat acasa cu baiatul , aici fiind si parintii mei , el ar vrea sa imi ia baiatul . Si dovada lui ar fi ca practic prostitutia. El stiind foarte bine ca din munca asta am facut o casa in care a ramas el, din asta mi am intretinut cele 2 fete care acum au 23 ani si 19 ani.din asta mi am intretinut baiatul si fetita pe care a nascut o fiica mea. Din asta l am tinut pe el la puscarie de 2 ori.
I am zis sa plateasca pensia alimentara la baiat si spune ca nu are bani dar de aceea imi spune sa nu mai insist cu pensia alimentara ca o sa imi ia baiatul si poate sa faca asta pentru ca are relatii.
Intrebarea mea este: poate ?????
Multumesc frumos!
Ce pot spune despre munca mea, este ca eu lucrez asta cam o saptamana in luna . Iar in acest timp baiatul sta cu parintii mei. Ei nu stiu ce muncesc eu.
In restul timpului eu stau cu baiatu acasa . Adica , practic eu merg la munca o saptamana , fac banii cat sa ma intretin pe mine si copil , imi mai ajut si fetele mari pe cat pot. In restul timpului sunt doar acasa langa baiat si parintii mei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
Mihaela2114, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:15, 15 Septembrie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Instanta de judecata da eficienta interesului superior al minorului.

Cata vreme acesta este bine crescut si educat, instanta poate determina locuinta acestuia la dvs.

Se va efectua o analiza comparativa a elementelor situatiei de fapt pe care le prezentati dvs, respectiv le prezinta tatal.

Instanta de judecata va analiza si vointa minorului.

Practica juridica nu este unitara, uniforma , in ceea ce priveste activitatea de prostitutie, aceasta fiind stabilita ca fiind o contraventie, nu o infractiune.

Instanta de judecata va avea in vedere condamnarile suferite de fostul sot.

Cu precadere, instanta de tutela va examina modalitatea in care fiecare dintre parinti isi exercita atributiile parentale, pentru a le stabili drepturile.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatăl isi face reabilitarea judecătorească sau intervine reabilitarea de drept se elimină orice discutie despre condamnare daca are un avocat promt și atent la detalii.
De altfel, ceea ce contează la procese sunt detaliile iar avocatul trebuie sa stie sa profite de orice neatenție a adversarului.

Desi practicarea prostituției este o meserie in toata regula in Germania, Austria și alte state, in Romania, datorita corupției in primul rand, se refuza legiferarea acesteia.

De aceea, imoralitatea poate duce la concluzii diametral opuse in functie de forta fiecărei pledoarii in parte.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei stelutacata stelutacata As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija ... (vezi toată discuția)
Are fiica mea custodie totala asupra copiilor? valentina-petronela valentina-petronela in caz ca ar vrea sa ii ia in strainatate la ea ii trebuie semnatura tatalui? am vazut un articol de cod civil in hotarare 397 cc unde scrieca ,avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copii dupa divort Bibi2017 Bibi2017 Buna ziua.Fratele meu a divortat.Divortul s-a desfasurat in conditii foarte dificile.Nu s-au stabilit prin lege clar drepturile tatalui de a vedea copiii (2 ... (vezi toată discuția)