Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renegociere CCM expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renegociere CCM expirat

Buna ziua,

Ce se intampla in perioada de renegociere a contractului colectiv de munca expirat? Mai sunt valabile clauzele acestuia?
De exemplu, daca la concedieri este o clauza care prevede niste compensatii, in perioada de renegocire, in cazul desfiintarii unui post se mai aplica aceasta clauza?
De asemenea, se pot renegocia clauze "in jos", in sensul de a se renunta la unele extrabeneficii care erau prinse in contractul expirat, fara a fi inlocuite cu altele?
Si ultima intrebare, a fost publicat in monitor proiectul de lege care presupune prelungirea valabilitatii CCM-urilor in starea de alerta?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
isucala, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 11 Septembrie 2020
Legea 55/2020
art. 20
(1) Valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta lavinia.oproiu lavinia.oproiu Buna ziua, Referitor la prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta si 90 zile dupa terminarea acesteia, conform prevederilor ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca stanmihaela stanmihaela Sunt angajata pe perioada nedeterminata, am nascut un copil in data de 15,02,2011, in contractul colectiv de munca si vechi si actual este precizat acordare ... (vezi toată discuția)
Oug nr 1/27.01.2010 poate abroga reglementari din codul muncii sau din ccmn? tigabita tigabita Buna seara Sper ca la aceasta ora mai este cineva \'activ\' care poate sa imi raspunda la o intrebare: Aceasta noua Ordonanta poate sa conteste o prelungire ... (vezi toată discuția)