avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renegociere CCM expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renegociere CCM expirat

Buna ziua,

Ce se intampla in perioada de renegociere a contractului colectiv de munca expirat? Mai sunt valabile clauzele acestuia?
De exemplu, daca la concedieri este o clauza care prevede niste compensatii, in perioada de renegocire, in cazul desfiintarii unui post se mai aplica aceasta clauza?
De asemenea, se pot renegocia clauze "in jos", in sensul de a se renunta la unele extrabeneficii care erau prinse in contractul expirat, fara a fi inlocuite cu altele?
Si ultima intrebare, a fost publicat in monitor proiectul de lege care presupune prelungirea valabilitatii CCM-urilor in starea de alerta?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
isucala, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 11 Septembrie 2020
Legea 55/2020
art. 20
(1) Valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca 2021-2023. lucrez intr-o institutie ... RAMAV RAMAV Contract colectiv de munca 2021-2023. Lucrez intr-o institutie privata cu un numar de angajati suficient de mare asa incat avem un CCM.In contextul in care in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, contractul colectiv de munca al societatii la care ... Kristina24 Kristina24 Buna ziua, Contractul colectiv de munca al societatii la care lucrez, expira luna aceasta. Trebuie reinnoit sau se mai prelungeste perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)
Refuz negociere ccm ! dascalumihaita64 dascalumihaita64 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti, ce sa poate face daca ,dupa expirarea Contractului Colectiv de Munca (2 ani),societatea refuza (amana) negocierea noului ... (vezi toată discuția)