avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare ore pentru concediu de odihna efectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare ore pentru concediu de odihna efectuat

Buna ziua !

Am si eu niște nelămuriri si as vrea dacă este normal.
De curând au intervenit niște schimbări la locul de munca, ce ne-au dat peste cap și nu mai înțelegem nimic.
Avem niște modificări ale contractului de munca privind dispunerea programului de lucru , respectiv , programul de lucru este de 8h/zi , 40h/saptamana , dispus în program inegal de lucru: 12 - 12 , 12- 48 (doua zile la munca, urmate de 2 zile libere), programul începând la ora 9:30 si finalizându-se la ora 22:00 , pentru care suntem pontati cu 11,5 ore , pentru ca o ora o reprezinta pauza de masa. Aceste lucruri le-am înțeles si sunt ok.
Acum urmează situația care ne da puține batai de cap. Luna Septembrie 2020 are un număr de 176 de ore lucrătoare, tot în aceasta perioada avem colegi care si-au luat C.O. , însă după întoarcerea din concediu , au fost puși sa vina la muncă pentru a recupera diferențele de ore de pana la 176 , deoarece ziua de concediu se "ponteaza" cu 8 ore si rămân un rest de 3,5 ore de recuperat.
Mai exact , conform programului de lucru , pe data de 01 si 02 septembrie 2020 persoana în cauza figura libera în program, pentru data de 3 si 4 septembrie a avut concediu de odihna , urmat de data de 5 si 6 sept. , zile de weekend în care a fost libera, restul zilelor , pana la finalul lunii urmând sa se respecte programul mentionat mai sus. În momentul acesta i s-a comunicat faptul ca trebuie sa recupereze in jur de 16 ore pentru ca pana la finalul lunii nu acumulează totalul de 176 de ore muncite si ca atâtea trebuie sa fie (i-a calculat cele doua zile de concediu cu 8 ore/zi).
Întrebarea mea e următoarea, e normal sa fie pusa persoana sa recupereze orele de munca astfel incat sa dea maximul de ore din luna respectiva? Sau ar trebui ca orele de munca sa nu fie mai puține de 160 si ce trece de 176 sa se considere ore suplimentare ? Sper ca am fost destul de clara în exprimare , nu stiu cum altfel sa pun problema! Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 15 Septembrie 2020
Zilele de CO nu se recupereaza ... in pontaj , vor figura atat zile de CO , cat si zile lucrate ... pentru CO va primi indemnizatia cuvenita, iar pentru zilele lucrate salariu.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns, ideea era dacă este normal sa se recupereze orele "pierdute" atat timp cât avem concediu , ținând cont ca ziua de concediu se considera de 8 ore , si pana la finalul lunii nu se ating cele 176 de ore?
Nu este corecta recuperarea zilelor de CO .... in pontaj , asa cum am mai mentionat, vor figura atat zilele de CO , cat si zilele lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea programului de lucru Bubinubi Bubinubi va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: cum as putea sa trec in CIM repartizarea programului de lucru de 11,5 (11h30min)/ zi, doua zile consecutive, ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
Cum e calculata ziua de concediu de odihna. de la ora 0:00 la ... Mihaibc Mihaibc Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la 24:00 sau doar prin raportare la programul normal. Altfel spus am 5 zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)