avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral ...

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral dar nu pot intra in el pentru ca locuieste o persoana care a fost chiriasa, contractul de inchiriere a expirat inainte ca eu sa cumpar apartamentul si care refuza sa elibereze casa. Astazi am fost acolo sa stabilim impreuna in ce data va putea pleca si a zis ca vorbim prin avocati ca ea nu pleaca in prag de iarna. Suntem in 16.09.2020! Ce demersuri pot face? Eu vreau sa ma mut acolo. Apartamentul a costat peste 100.000 euro si nu vreau sa l distruga.
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 10:00, 24 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
va fi o procedura mai urgenta, asta cu evacuarea pt lipsa de titlu.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.va "hazardati"in plangeri penale sau alte minuni,O plângere penală durează ani pana se soutioneaza.Nu.va sfătuiesc nici sa faceti economie cu un onorariu de avocat ,riscati să pierdeți luni de zile în plus,sa va fie anulată acțiunea ca informa în procedura prealabilă etc.Persoana respectiva este versata daca isi permite sa puna astfel problema,probabil va încerca să speculèze orice eroare a dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul va avea toate chestiunile de drept.
Spre surprinderea mea, in continuare oamenii nu inteleg rolul avocatului in domeniul juridic.
Precum judecatorul,avocatul analizeaza drepturile tuturor celor implicați în situatia juridica litigioase si folosește calea legala pe.cale judiciara daca nu se rezolva amiabil.
De aceea, este greu sa intelegeti lumea dreptului.

Sunt anumite aspecte tehnico-juridice care trebuie relevate in acțiune și desi pare ceva simplu pot aparea probleme si sa va intindeti cu procesul foarte mult timp, asa cum a aratat si colegul mai sus.

Daca partea adversa isi angajeaza avocat priceput la amânări poate sa dureze si un an procesul.
Este bine sa stiti acest lucru ca sa nu aflati dupa un an...
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va hotarati totusi sa faceti o notificare (chiar si redactata de un avocat) trimiteti prin executor judecatoresc, prin procedura executorul confirma expeditia chiar daca detinatarul nu semneaza si e nevoit sa o puna la cutia postala. Apoi expeditia prin executor judecatoresc poate intimida unele persoane.

Avand in vedere ca respectiva persoana nu are niciun titlu valabil solicitati distribuitorului de energie electrica debransarea locuintei, s-ar putea sa plece singura...
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
DinuX, utilizator
Eu as alege sa ii schimb yala când e plecată persoana. Sau mai scurt cred ca as găsi doi băieți “pregătiți” care sa o convingă cam cine e adevăratul propietar. Sunt destui din ăștia..

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nesemnat cu mine lucian1986 lucian1986 Buna ziua.Detin o casa cota1/1 care inainte de a o cumpara avea doi proprietari ( Primaria si o persoana fizica )Respectivul s-a judecat cu Primaria pt a ... (vezi toată discuția)