avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! As dori sa stiu daca se acorda zile libere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! As dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ...

Buna ziua ! As dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ai caror copii sunt in online datorita ratei de vaccinare a profesorilor de sub 60 %? Si conform caror legi se pot acorda acestea ,ce acte sunt necesare? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 17 Noiembrie 2021
Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, precum și pentru părinții care au în întreținere copii sau adulți cu handicap cuprinși într-o formă de învățământ, respectiv înscriși în cadrul unei unități de învățământ preuniversitar, inclusiv de educație timpurie antepreșcolară.

Zilele libere plătite se acordă la cererea părintelui care îndeplinește condițiile prevăzute de lege se depune la angajator.

Cererea este însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor sau a documentului care atestă calitatea de părinte, precum și de alte documente.

Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte va conține elemente din care să rezulte că, pentru aceeași perioadă, acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, că nu a beneficiat de majorarea salarială acordată în condițiile art. 7 alin. (4) din OUG 111/2021 și că nu se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3. În cazul în care părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte nu este necesară.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conformitate cu legea 19 si oug 147/2020, parintiii ai caror ... anemoni anemoni In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror copii invata in sistem hibrid, in saptamana cand invata online pot solicita zile libere? ce ... (vezi toată discuția)
Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere ... denisa25 denisa25 Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere scoala online ,pt un parinte care lucreaza de scurt timp pe contract nedeterminat , intr o ... (vezi toată discuția)
Zilel libere supraveghere copil valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Am o salariata care are copil de 4 ani, care este inscris in invatamantul preuniversitar. Sotul salariatei este profesor la o unitate de ... (vezi toată discuția)