avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat de 10000+ cheltuiei judecata + altele. Mi s-a instituit poprire pe contul de salariu si in acelasi timp s-a facut poprire direct la angajator. La lichidarea sumei stabilite prin hotarare judecatoreasca, am contactat executorul pentru inchiderea dosarului si cu solicitarea de stergere a datoriei de la Biroul de credit si ridicarea popririi. Raspunsul primit pe e-mai a constat intr-o informare ca mai ramane de plata o suma de 3400 lei consituind dobanzi “ pana la achitarea datoriei”. Informarea nu e oficiala, ci doar un tabel excel, iar angajatorul nu a primit notificare de recalculare a sumei de plata. Va rog mult sa-mi spuneti daca este legala o astfel de abordare, daca sunt indreptatiti sa refuze ridicarea popririi din banca si stergerea din evidenta biroului de credit. Ideea este ca eu nu refuz plata, dar doresc o documentare legala a constituirii ei, suma suplimentara nefiind cuprinsa in hotararea judecatoreasca de infiintare a executarii silite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine ridicarea popririi si stergerea de la biroul de credit. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 21 Septembrie 2020
dvs nu ati achitat suma ce o datorati , la data executarii silite, ci in timp, timp in care se mai adauga niste dobanzi si sau penalitati.
Ce puteti face e contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu sandup sandup Buna ziua, in materie de executare silita, va rog sa ma ajutati cu un sfat: timp de 5 ani am avut poprire pe salariu, in baza infiintarii unei popriri si a ... (vezi toată discuția)
Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)
Executare silita,termen de contestare pacurariu maria pacurariu maria Buna dimineata Am primit o somatie de la un executor in data de 20 septembrie a.c. Vreau sa va rog sa-mi spuneti care este termenul de contestare in ... (vezi toată discuția)