avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat de 10000+ cheltuiei judecata + altele. Mi s-a instituit poprire pe contul de salariu si in acelasi timp s-a facut poprire direct la angajator. La lichidarea sumei stabilite prin hotarare judecatoreasca, am contactat executorul pentru inchiderea dosarului si cu solicitarea de stergere a datoriei de la Biroul de credit si ridicarea popririi. Raspunsul primit pe e-mai a constat intr-o informare ca mai ramane de plata o suma de 3400 lei consituind dobanzi “ pana la achitarea datoriei”. Informarea nu e oficiala, ci doar un tabel excel, iar angajatorul nu a primit notificare de recalculare a sumei de plata. Va rog mult sa-mi spuneti daca este legala o astfel de abordare, daca sunt indreptatiti sa refuze ridicarea popririi din banca si stergerea din evidenta biroului de credit. Ideea este ca eu nu refuz plata, dar doresc o documentare legala a constituirii ei, suma suplimentara nefiind cuprinsa in hotararea judecatoreasca de infiintare a executarii silite. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a obtine ridicarea popririi si stergerea de la biroul de credit. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 21 Septembrie 2020
dvs nu ati achitat suma ce o datorati , la data executarii silite, ci in timp, timp in care se mai adauga niste dobanzi si sau penalitati.
Ce puteti face e contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu sandup sandup Buna ziua, in materie de executare silita, va rog sa ma ajutati cu un sfat: timp de 5 ani am avut poprire pe salariu, in baza infiintarii unei popriri si a ... (vezi toată discuția)
Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)
Executare silita,termen de contestare pacurariu maria pacurariu maria Buna dimineata Am primit o somatie de la un executor in data de 20 septembrie a.c. Vreau sa va rog sa-mi spuneti care este termenul de contestare in ... (vezi toată discuția)