avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociatia de proprietari este o societate in sensul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociatia de proprietari este o societate in sensul Codului civil?

Buna ziua!
Potrivit art. 1.888. - După forma lor, societăţile pot fi:
a) simple;
b) în participaţie;
c) în nume colectiv;
d) în comandită simplă;
e) cu răspundere limitată;
f) pe acţiuni;
g) în comandită pe acţiuni;
h) cooperative;
i) alt tip de societate anume reglementat de lege.
Intrebare: Asociatia de proprietari este un tip de societate anume reglementat de lege, respectiv de Legea nr. 196/2018 ? Sau asociatia de proprietari nu este o societate în sensul Codului civil? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
popasgia, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:21, 19 Octombrie 2020
Buna seara,
Asociația de proprietari este o organizație non profit (ONG), care are ca scop reprezentarea intereselor proprietarilor dintr-un condominiu,

Asociatia de Proprietari devine, prin sentinta judecatoreasca, persoana juridica ce are caracter non-profit.

Non-profit inseamna ca sumele provenite din venituri (dobanzi bancare, inchirieri spatii/elemente din proprietatea comuna, profit din activitati lucrative, sponsorizari, subventii, finantari nerambursabile, penalizari etc.) se folosesc numai pentru imbunatatirea sau repararea proprietatii comune, pentru dezvoltarea condominiumului, pentru remunerarea membrilor activi, pentru investitii in scopurile asociatiei , in functie de hotararile adunarii generale a proprietarilor, membri ai asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)