avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat ...

Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat toate facturile și am reziliat contractul cu cei de la Enel. Zilele trecute am primit o factura in valoare de -0,06 RON de la ei pentru certificatul verde ,factura care a venit la o adresa care nu o mai am de 10 ani de zile.Am trimis un email și i am rugat sa îmi șteargă date și adresa din baza lor de date din moment ce nu am datori la ei și contractul este reziliat de 2 ani de zile.Răspunsul lor a fost ca da contractul este reziliat și atât din moment ce eu știam asta și aveam alta cerința.Ce pot sa fac,ce lege exista sau ce pot sa invoc sa nu mai apar in baza lor de date? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Sapte seven , utilizator 13:36, 25 Septembrie 2020
Poate ajuta și pe altcineva. Asta este ce zice legea.
GDPR (Regulamentul General privind Protecția Datelor) prevede dreptul de a fi uitat în articolul 17. Conform articolului 17, alineatul 1: Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”), ”persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate”, iar operatorii sunt obligaţi să şteargă datele cu caracter personal, în cazul în care există unul dintre următoarele motive:

datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;
persoana vizată îşi retrage consimţământul pe baza căruia are loc prelucrarea;
persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (1) dreptul la opoziție
există neclarități ce vizează legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal;
datele trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale ce îi revine operatorului;
datele cu caracter personal aparțin unor copii cu vârsta sub 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi gdpr ? wideace wideace In ordine cronologica: 1. Am depus actele la primarie pentru obtinerea unei autorizatii de construire (refacere imprejmuire). 2. Ulterior am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari -date personale maria mary maria mary Buna ziua! Îmi puteți spune, va rog, ce pași concreți trebuie să facă o asociație de proprietari cu privire la prelucrarea datelelor personale ale ... (vezi toată discuția)