avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Durata proces conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Durata proces conducere cu permisul suspendat

Buna ziua,

Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere)

De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce se intampla cu dosarul meu, cu carnetul meu, habar nu am in ce stadiu se afla sau daca se misca ceva in tot procesul acesta. Domnii politisti mi-au zis ca nu mai am dreptul de conducere pe drumurile publice si sa astept si atat.

Cat dureaza de obicei pana primesc si eu un semn, o instiintare sau orice altceva ca sa vad ca se misca ceva?

Un raspuns de la un avocat care a avut astfel de procese sau de la o persoana care a mai trecut prin asta, ar fi de mare ajutor :)

Multumesc si o zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
robi193, utilizator
Cel mai recent răspuns: robi193 , utilizator 13:13, 28 Februarie 2022
Ca puteti conduce linistit cu acea dovada, pentru ca valabilitatea sa a fost prelungita automat si va inceta dupa 10 zile de cind se va sfirsi starea de alerta. Deocamdata starea de alerta a fost prelungita recent pentru alte 30 de zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
2) In timpul celor 30 zile, am savarsit infractiunea descrisa de art 335 al 2 Cod Penal. In momentul acela, am primit doar o Instiintare prin care mi se comunica faptul ca dreptul de a conduce autovehicule este suspendat pana la expirarea perioadei (nu mentioneaza perioada) si sa predau permisul de conducere (care oricum era predat la Politia din alt judet si a ajuns intre timp la Politia din judetul unde am incalcat art 335 al 2)

Trebuia sa mergeti la politie si sa lamuriti situatia. Asa cum inteleg eu situatia, trebuia sa vi se emita dovada fara drept de circulatie.
Dovada care o aveti cu drept de circulatie este pentru savarsirea unei contraventii si nu se prelungeste. Daca ati trimis aceasta dovada la Parchet va dati seama ca nu au inteles nimic.
Dvs ulterior savarsirii contraventiei pentru care vi s-a eliberat dovada cu drept de circulatie ati savarsit o infractiune si in prezent, aveti dreptul de conduce suspendat cat dureaza solutionarea procesului penal.
Daca veti fi depistat conducand pe drumurile publice, va alegeti cu alt dosar penal.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dar nu asta se intelege din art 4 alin 6 din Legea 55/2020? Ca dovada cu drept de circulatie 15 zile isi mentine valabilitatea pe toata perioada starii de alerta?

Am sunat la Politie sa cer o audienta si mi-au zis ca nu se fac audiente pe timp de pandemie si sa trimit prin email ce am de trimis.

Daca raspunsul primit de la Parchet e corect, incep sa cred ca de fapt eu nu am savarsit nicio infractiune penala si am avut dreptul sa conduc tot timpul (pentru ca suntem in stare de alerta)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
robi193, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le ati primit un raspuns foarte pertinent de la o persoana care se ocupa cu astfel de cazuri, eu marturisesc faptul ca nu am inteles (initial) exact speta dvs., drept urmare v-am dat un raspuns eronat.
Dovada de circulatie pentru 15 zile de la savirsirea contraventiei de depasire neregulamentara nu se prelungeste, asta e tot ce trebuie sa stiti despre peticul ala de hirtie, acum nefolositor. Legea 55/2020 nu se aplica in cazul acesta.

Angajati-va un avocat sa se ocupe de toate detaliile cazului dvs.
A crede ca puteti circula linistit cu hirtia in buzunar e o iluzie.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
latka, utilizator
Buna seara,

Dupa mai multe email-uri, am obtinut de la Parchet o Ordonanta.

Procurorul a constatat faptul ca sunt cercetat in dosarul penal "x" pentru infractiunea prev. si ped. de art 335 alin 2 Codul Penal, dosar aflat in lucrul la Biroul Rutier.

Avand in vedere dispozitiile art 111 pct 6 din OUG 195/2002, in urma Deciziei nr 742/24.06.2008 a Curtii Constitutionale, procurorul a dispus acordarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 30 de zile, daca nu exista alte impedimente.
Solutia se comunica petentului si emitentului dovezii.

----

Daca Parchetul mi-a eliberat aceasta Ordonanta, pot sa conduc linistit? (in timpul celor 30 de zile). Sa mai intreb oare la Politie daca totul e ok din partea lor?
Din ce am inteles eu, decizia Parchetului se comunica si emitentului dovezii (adica a Politiei din ce am inteles eu)

Va multumesc!

Nota: reamintesc faptul ca eu am in posesia o singura dovada (cu drept de circulatie)

Alte discuții în legătură

dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)
Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere ... garetbora garetbora Contestatie retinere dovada de circulatie. drept de conducere suspendat. Va rog mult sa ma ajutati, imi expira termenul de 15 zile pt depunerea ... (vezi toată discuția)