avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitul pe venit si contributii la PFA norma de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitul pe venit si contributii la PFA norma de venit in domeniul IT

Buna,

Pentru inregistrarea unui PFA norma de venit in domeniului IT, as avea urmatoarele nelamuriri:
1. Este scutit sau nu de impozitul pe venit?
2. Singurele taxe care se platesc sunt CASS si CAS?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:38, 28 Septembrie 2020
Un PFA norma de venit in domeniului IT nu este scutit de impozitul pe venit. Se discuta de scutirea respectiva doar la impozitul pe venitul din salariu, deci la cei cu contract de munca.
Separat, se platesc anual obligatoriu CASS si CAS doar daca valoarea normei de venit anuala pentru codul caen autorizat din judetul unde e inegistrat pfa-ul, este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pe venit in sectorul it Daliborka Daliborka Buna seara, In cazul in care o persoana PFA , in domeniul IT realizeaza venituri, care ar norma de venit si care ar fi contributiile platite pe venit?si cum ... (vezi toată discuția)
Cat platesc la stat cu un pfa elisa1 elisa1 Buna ziua, As dori sa stiu cat platesc la stat, daca am un PFA cu norma de venit si incasez anual o suma de 15000 lei, si, platesc si CAS si CASS? (vezi toată discuția)
Pentru prima oara infiintez pfa servicii it. stoicc stoicc Salut, Pentru prima oara infiintez PFA. Ofer servicii IT. Am sediul in cluj. Va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri la urmatoarele: 1. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)