avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua , ptr mine neavand studii juridice , art 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua , ptr mine neavand studii juridice , art 2 din OUG ...

buna ziua , ptr mine neavand studii juridice , art 2 din OUG 407 /2020 ,nu este clar , in speta am facut cerere ptr supraveghere scolar , si fara sa fiu anuntat pana in momentul actual , angajatorul m-a pontat cu absente nemotivate ptr perioda cand copilul a mers la scoala
mentionez ca scolarul a invatat in sistemul hibrid , o saptamana la scoala /o saptamana acasa .de fapt cum se interpreteaza acest articol de lege ? am sanse sa raman fara servici?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 23 Octombrie 2020
1. Aveti dreptul la zile libere plătite pe toată perioada în care se decide limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară.

Prin limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor se înțelege reducerea frecvenței participării copiilor la cursurile școlare și utilizarea tehnologiei și internetului sau a altor modalități alternative de educație pentru realizarea activităților prevăzute la art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

2. Numai in urma cercetarii disciplinare , se poate decide desfacerea disciplinara a raportului de munca.
multumesc ptr raspuns dar tot nu am inteles , angajatorul a facut un abuz cand m-a pus nemotivat?
Depinde de situatie , astfel :
- daca pentru acea perioada era depusa si aprobata cererea, da

- daca pentru acea perioada nu era depusa si aprobata cerere, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite kisanca kisanca Buna ziua, as vrea sa va intreb in perioada aceasta in leg cu zilele libere platite conf og 147/2020 am inteles de la biroul resurse umane unde lucrez ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara. un cadru didactic beneficiază de prevederile legii ... cristal_1995 cristal_1995 Bună seara. Un cadru didactic beneficiază de prevederile Legii 19/2020 cu privire la acordarea unor zile libere părinților care supraveghează copiii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! beneficiem de zile libere platite pentru ingrijirea ... Emem Emem Buna ziua! Beneficiem de zile libere platite pentru ingrijirea copilului in pandemie si in vacante? (vezi toată discuția)