avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara,
Numele meu este "Elzzup" si va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.
Iata despre ce este vorba : In urma unei iesiri in oras, intr-un cadru cu colegi si fosti colegi de munca,s-a discutat despre seful companiei unde lucrez/lucrau toti de la masa. In acea seara s-a vorbit si despre sef, dar nu intr-un sens rau, si nu din partea mea.
Acum vro doua saptamana, cu seful in cauza, am avut parte de o discutie despre aceasta iesire. Mi s-a spus ca dansul a primit un mail, de la o persoana care-l cunoaste si care,intamplator, se afla in aceiasi locatie cu noi. In acest mail, expeditorul a zis lucruri neadevarate despre mine, lucruri pe care eu le-as fi zis si care il deranjeaza pe seful meu sau pot aduce o imagine negativa companiei la care inca lucrez. Am incercat sa-i explic sefului meu ca acele lucruri sunt neaderate iar impresia a fost ca acesta a inteles.
Ieri, 22.12.2009, seful trimite mailul primit catre toti angajatii companiei, mai putin mie. Mailul a fost trimis necenzurat, numele meu fiind scris in clar. Au inceput sa vina reactiile si sa fiu pus in situatia de a nu stii cum sa ma pitesc mai bine sub birou.
Am cerut in nenumarate randuri sa port o discutie cu seful dar acesta m-a evitat de fiecare data, ba ultima oara spunandu-mi ca vorbim dupa Anul Nou si trimitandu-ma la alt angajat, superior ierahic mie. Nu-mi doream decat sa-l intreb daca mai are nevoie de mine din punct de vedere profesional si as fi fost in stare sa trec peste tot, in speranta ca poate adevarul o sa iasa la un moment dat la vedere si in speranta ca cei ce ma cunoasteau, din cadrul firmei, stiau ce este adevarat si ce nu din acel mail.
Nu imi e usor si imi doresc sa renunt la acest job datorita nedreptatii care mi s-a facut. In acest sens, pe baza celor intamplate, vreau sa va intreb daca imi pot depune demisia facand apel la vro lege, care sa se lege indirect de subiectul meu, si care sa ma scuteasca de acel preaviz la demisie. Stiu ca exista si posibilitatea ca aceasta compania sa accepte demisia fara preaviz dar nu-i o certitudine si orice zi in plus la locul de munca, ar fi un cosmar pentru mine.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
elzzup, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:55, 23 Decembrie 2009
1. Puteti face o cerere de incetare a contractului indivicual de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
2. Asta inseamna ca picati de comun acord cu angajatorul asupra datei de incetare a CIM. Aceasta data poate fi in ziua cand faceti cererea sau o alta zi cu care sunteti amandoi de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau nu? lucian1308 lucian1308 Buna ziua tuturor! Ma aflu in perioada de preaviz(incetare contract cu 55b) dupa doi ani si jumatate de activitate pe un post de tehnician. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Andrei.Marinescu Andrei.Marinescu Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la prevederile codului muncii cu referire la \"abateri\" ale angajatorului care pot duce la o demisie fara ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim prin acordul partilor luciapap luciapap La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz? Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este? Multumesc, sa aveti o zi ... (vezi toată discuția)