avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Problema racordare gaze
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Problema racordare gaze

Buna ziua,

Detin un apartament la etajul 1, iar recent am tras conductele de gaz prin afara blocului, nu prin scara, pe la usa.
Anterior am facut rost de toate semnaturile si actele necesare, insa administratorul blocului s-a trezit dupa ce am tras conductele ca nu ii convine faptul ca le-am tras prin afara blocului.

Firma de gaz care urma sa trimita proiectantul sa aprobe proiectul a fost amenintata ca va fi trasa la raspundere in instanta de catre administratorul blocului pe motiv ca... ea fiind putin sarita de pe fix nu ii convine faptul ca sunt trase prin scara anumite conducte ce vin la fereastra mea, aceastea fiind "inestetice".

Blocul detine o singura scara cu 20 de apartamente, iar o mare parte din ei nu mai locuiesc aici, deci nu am putut sa fac rost de jumatate de semnaturi + 1 ca sa ofer firmei de gaze o "garantie" cum spun ei ca sa trimita proiectantul.

As dori, prin bunavointa dvs. sa stiu ,daca in cazul in care administratorul bloculului se indreapta impotriva firmei de gaze in instanta, ce se intampla cu instalatia mea de gaze in cazul totusi va fi aprobata de proiectant?

Pe perioada judecatii voi fi debransat de la gaze? Asta presupunand ca administratorul chiar da in judecata firma de gaze.

Interesul meu este sa nu raman fara gaze in cazul in care firma va fi data in judecata si ce anume se poate intampla in cazul asta.

Mentionez ca toate conductele sunt trase in legalitate, pana in limita de 6 m inaltime, iar toate actele premergatoare instalarii conductelor au fost facute legal, insa firma de gaze inca nu a trimis un proiectant ca sa aprobe proiectul, fiindu-le teama ca administratorul ii va actiona in instanta.

Cu stima,

Daniel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
Daniel DRG, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:09, 2 Noiembrie 2020
In mod normal, mai intai se intocmeste proiectul de catre un proiectant autorizat si se obtin avizele necesare daca sunt respectate toate normativele in vigoare. Ulterior se se incep lucrarile tot cu o firma autorizata si agreata de firma de distributie gaz.
Riscul este de a se impune demolarea conductelor deja montate.
Modul legal este cel mentionat de mine, nu cel aplicat de dvs. Proiectantul nu aproba un proiect ci il intocmeste cu respectarea legii in vigoare.
Bineinteles ca s-au intocmit toate actele premergatoare, inclusiv proiectul.
Altfel cum credeti dvs. ca o firma specializata ar fi montat conductele fara toate aceste demersuri ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
Daniel DRG, utilizator
Am interpretat mentiunea dvs., citez: "... As dori, prin bunavointa dvs. sa stiu ,daca in cazul in care administratorul bloculului se indreapta impotriva firmei de gaze in instanta, ce se intampla cu instalatia mea de gaze in cazul totusi va fi aprobata de proiectant ?..."
Daca proiectul a respectat preverile legale si s-au obtinut toate avizele necesare, instanta nu va da dreptate administratorului.
Administratorul nu are niciun drept sa faca ceva de genul asta...este doar angajatul asociatiei. Presedintele ar putea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de la et. 4, singurul racordat la gaze, nu îmi dă voie să mă racordez la țeava trasă de el. care este calea legală de rezolvare? DanielaTunaru DanielaTunaru Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje. Um vecim de la et 4 este singurul care este racordat la gaze , eu vreau sa ma racordez la teava trasa de el dar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum vreo 20 de ani pe scara ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum vreo 20 de ani pe scara la mine cineva sa înțepat în conducta de gaze și si-a tras o conducta separata de gaze cu ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)