avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM - ce atributii are in realitate si ce poate face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM - ce atributii are in realitate si ce poate face?

Am reclamat probabil 90% din drepturile muncii ce-mi revin si mi-au fost incalcate (cu dovezi), si tot ce am primit e ca fisa postului si regulamentul intern exista (sub semnatura falsa, lucru pe care l-am reclamat la politie). Cum ramane cu demnitatea si conditiile de munca? Vad ca ITM nu constata nimic in privinta concedierior disciplinare (cum ar fi calomnierea prin fals si neregulile in legatura cu actul normativ - poate doar angajatorului, mie nu mi s-a oferit consiliere, chiar daca am cerut - mi s-au dat raspunsuri in gen "mai bine te lasi pagubas").
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 29 Decembrie 2009
N-am zis sa nu se apeleze la ITM. Am zis sa se dea reclamatia fara probe, pentru ca se va face o musamalizare pe baza lor (probele trebuie pastrate secrete pentru reclamatiile ulterioare la tribunal). Cititi din nou ce-am scris si veti vedea.
Informatia si adevarul nu sunt denigrare, si nici actul de justitie un act ilegal. Nu ma intereseaza sa discut, ma intereseaza justitia, sunt deja in posesia informatiei, altii nu sunt. Fiat justitia, et pereat mundus.
w0lfshad3 a scris:

N-am zis sa nu se apeleze la ITM. Am zis sa se dea reclamatia fara probe, pentru ca se va face o musamalizare pe baza lor (probele trebuie pastrate secrete pentru reclamatiile ulterioare la tribunal). Cititi din nou ce-am scris si veti vedea.
Informatia si adevarul nu sunt denigrare, si nici actul de justitie un act ilegal. Nu ma intereseaza sa discut, ma intereseaza justitia, sunt deja in posesia informatiei, altii nu sunt. Fiat justitia, et pereat mundus.

:offtopic: Interventie moderator
Chiar daca nu ati scris sa nu se apeleze la ITM, din mesajele postate chiar reiese asa ceva ...
www.avocatnet.ro/content/for...
Se poate sa fie altii mai informati decat noi ... asa ca nu vad de ce mai apelati la acest forum :)
Titlul contine "ce poate face", si exact asta explic. Ceea ce face ITM si Inspectia Muncii (fiindca poate). Nimic "off topic" in mesajele mele. Imi pare rau ca asa stau lucrurile, dar adevarul trebuie sa se stie.

Ceea ce reiese, e doar pentru dumneavoastra. Insinuati ca parerea dvs este a tuturor. Asta se numeste bigotism.

Din "pastrati-va anonimitatea daca puteti cand cereti consiliere la ITM" si
"Furnizati doar reclamatia ca informatie" nu rezulta ca spun sa nu reclami la ITM, ba dimpotriva, s-o faci, dar mai ales cum s-o faci si de ce s-o faci asa.

Eu nu am fost informat pe acest forum de ITM, si in consecinta am acumulat experienta, pe care o impartasesc ca sa nu mai fie nevoie sa experimenteze si altii pe pielea lor. Se poate ca macat atat folos sa avem din democratie, sa invatam din experienta altora? Mi se pare suspect ca aparati ITM-ul cu atata indarjire, abia m-am referit la aspectul "increngaturii" patru mesaje mai sus.
:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca este cazul sa ne ironizam ... daca nu ati fost informat de pe acest site cu nimic, atunci de ce cautati solutii pe acest forum?
V-am dat un link despre care nu faceti referire in mesajele postate si din care poate reiesi ceea ce am sustinut ...

Mie nu mi se pare asa dubios ITM-ul si cunosc activitatea multora dintre ele ... colegul meu v-am spus ca exista un topic despre ITM, angajatori si angajati ... se pare ca nu prea s-a inghesuit cineva sa scrie in acel topic ...
Daca vreti sa aiba succes, si sa fie relevant topicul de care vorbiti, faceti-i un "pin",adica sa stea vesnic in primele subiecte. Respectiv se poate face un "poll", adica un sondaj, unde utilizatorii pot vota spre exemplu: relativ la atributiile sale, ITM-ul este: a) cinstit b) corupt. Procurorii deasemenea si-au facut un renume de corupti, dar nu vad un topic relevant care sa ateste aceasta prin marturiile celor care s-au implicat in sistemul de justitie. Ar trebui sa existe un subiect de acest gen pentru fiecare institutie. Lipsa acestor informatii nu este nici macar in interesul profesionistilor in drept. Daca omul nu stie, nici macar nu apeleaza la un avocat si se lasa pagubas.

P.S. Nu este nici o ironie in cele spuse de mine, este adevarul verde. Deasemenea, autocitarile din ghilimele sunt din link-ul indicat de dvs. respectiv din textul meu.
In final, nu mai doresc sa discut, am spus ce am avut de spus.

Alte discuții în legătură

Termen raspuns reclamatie itm VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm (vezi toată discuția)
Nedumerire dorutuvic dorutuvic sunt abonat la mai multe site-uri privind legislatia Romaniei,nedumerirea mea este cu privire la codul muncii - deoarece mai ales in institutiile statului ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca yullinar3 yullinar3 acum 3 ani am fost angajata cu contract de 8 ore pe perioada nedeterminata ca necalificat desi terminasem un liceu de profil ( m-am ... (vezi toată discuția)