avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Registrul unic de control
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Registrul unic de control

Registrul unic de control se pastreaza si completeaza doar la sediu sau se poate duce la sediul autoritatilor aflate in control?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mobinstal , utilizator 22:59, 9 Noiembrie 2020
Buna ziua,

Detinerea si prezentarea registrului de control autoritatilor sunt obligatorii, iar nerespectarea acestei reguli atrage dupa sine anumite sanctiuni. Pentru a intra in legalitate, o firma nou infiintata trebuie sa-si achizitioneze registrul in cel mult 30 de zile de la infiintare.


In cazul in care firmele nu reusesc sa-si procure documentul in aceasta perioada, risca sa fie sanctionate cu o amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei.

Daca persoana controlata refuza sa prezinte registrul unic la solicitarea organelor de control specializate, amenda este cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei.

Din cele mentionate, rezulta ca trebuie sa cam stea la sediu,sa nu cumva sa vina alta institutie in control.

Personal cred insa ca e la mica intelegere, daca predati Registrul si il recuperati repede, nu vad o problema.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
Constantin Vera, Contabil
Multumesc pentru raspuns! Sincer, din lege nu inteleg cum functioneaza mica intelegere! La ce ma refer? Daca eu merg la o autoritate cu registrul si in acest timp la sediu vine alta autoritate si imi cere registrul.....eu nu il am .....ce fac? nu platesc amenda la primii platesc la ceilalti? Sincer , logic ar fi ca acest registru sa fie doar la sediu! Acolo se completeaza fara alte complicatii !!!! Nu credeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru unic de control tampau gabriela tampau gabriela SC a fost infiintata la data de 10.07.2014. Am uitat sa cumpar registru unic de control . Cand voi depune cererea pentru a cumpara registru voi primi amenda ? ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control in gradinite beatrice3108 beatrice3108 Va rog sa-mi spuneti daca o gradinita de stat ,gradinita cu program prelungit,trebuie sa aiba in unitate registru unic de control si daca da,de unde se ... (vezi toată discuția)