avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Purtarea mastii in birou/depozit, fara contact cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Purtarea mastii in birou/depozit, fara contact cu clienti/publicul.

Buna ziua, lucrez la un magazin online, unde persoanele neautorizate le este interzis accesul in birou / depozit, nu suntem magazin fizic si nu avem clienti care sa intre la noi in incinta biroului/depozitului. Recent, din exteriorul biroului m-a vazut un politist ca nu purtam masca si mi-a dat amenda, eu aflandu-ma in birou. Este legal acest lucru? Merita contestata amenda? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:34, 23 Martie 2021
În baza cărui temei v-a dat amenda?
"A fost gasit in interiorul magazinului fara a purta masca de protectie impotriva raspandirii COVID-19". I-am explicat ca asta nu este magazin si tot a refuzat sa modifice amenda.
Fapta savarsita este prevazuta de art 65 lit h (lit h cred, nu ii se intelege scrisul) lg 55/2020
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
valimerdeneaua, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aș încerca să contest, sincer. Dacă arătați că sunteți angajat la un magazin online, care nu desfășoară lucrul cu publicul, eventual că erați singur în birou în ziua respectivă etc.
Eu zic să-i dați bice :-)


Cristina Filimon a scris:

Aș încerca să contest, sincer. Dacă arătați că sunteți angajat la un magazin online, care nu desfășoară lucrul cu publicul, eventual că erați singur în birou în ziua respectivă etc.
Eu zic să-i dați bice :-)


Si daca lucrez cu inca o persoana in birou?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hm. Nu știu să existe vreo normă (în sensul de lege, ordonanță etc.) care să oblige angajații să stea cu masca de protecție în timpul programului de lucru. Exista un Ghid al Min. Muncii pentru revenirea la locul de muncă și acolo erau prevăzute niște obligații pentru angajatori să-și instruiască angajații și să le pună la dispoziție măști și eventualele sancțiuni se aplicau conforma Regulamentului intern, CCM etc.

Alte discuții în legătură

Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez la o fabrică unde iară vor să ne oblige ... Kat.Dum. Kat.Dum. Bună ziua! Lucrez la o fabrică unde iară vor să ne oblige să purtăm mască după cam trei săptămâni în care nu am fost obligați să le purtăm ... (vezi toată discuția)
Obligativitate purtare masca in spatii publice inchise misu77 misu77 Buna ziua, Este obligat un copil de 3 ani sa poarte masca intr-un spatiu public inchis,transport in comun etc? Multumesc! (vezi toată discuția)