avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere pe fațada blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere pe fațada blocului

Bună ziua,
Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina personală) însă nici una dintre situații nu se încadra în problema mea.
Acum trei zile mașina a fost avariată întenționat a treia oară într-o perioadă scurtă de timp. Poliția nu poate face mare lucru întrucât nimeni nu vede sau aude nimic și în zona nu există camere de supraveghere.
Ideea mea a fost să iau problema în propriile mâini și să montez o cameră de supraveghere care să bată în principal pe mașina mea (și spațiul din jurul ei).
Problemele principale sunt următoarele:
-Mașina este parcată parțial pe spațiul carosabil ce desparte blocul unde locuiesc eu de cel vecin (am măsurat astăzi o distanță de 12 metri între cele două complexe de locuințe), deci pe spațiul public
-Este aproape imposibil să evit „supravegherea” vecinilor de la parterul blocului vecin întrucât camera va „bate” exact în acea direcție
-Am înțeles că legea GDRP nu afectează persoanele fizice care nu folosesc filmările în alte scopuri decât cele personale...ce se întâmplă însă dacă unii vecini de vis-a-vis se consideră nedreptățiți și doresc să îmi facă reclamație pentru că i-aș putea urmării?
Vă mulțumesc,
Silviu.


Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
mark094, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:20, 19 Noiembrie 2020
Nu pentru persoane fizice.
@mark E in apropiere de mine o chestie, cica hotel. Avea doua camere montate sa supravegheze parcarea (o bucata de trotuar pe care s-au facut stapani). Au fost amendati pt. camere (pt. trotuar nu, chit ca pietonii nu pot trece). Anul trecut s-a intamplat. Concluzia trageti-o singur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident ca, fiind persoana juridica, are alt regim fata de persoanele fizice. Societatea respectiva este operator de date. Nu este un scop domestic supravegherea acelui trotuar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere parcare Ionut1512 Ionut1512 Buna ziua, Recent vecinul de la partea si-a instalat camere de luat vederi fara a ni se cere acordul.Le-a montat pe fatada blocului si surprinde parcarea ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)