avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatiile tatalui pana la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatiile tatalui pana la divort

buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are tatal minorului pana la divort. 2-ii pot interzice sa mai vada copilul daca el nu-l ajuta cu nimic si vine o data la o luna.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 11:31, 30 Decembrie 2009
Buna seara!
Cu tot respectul,dl Mihai Grigore,dar eu nu ma refeream la o recomandare de la coltul blocului. Poate ca m'am exprimat eu gresit,poate ca nu'i spune pensie alimentara atata timp cat nu e vorba de un divort,insa stiu sigur ca mame in aceeasi situatie cu doamna au fost sfatuite ca,printr'un proces evident,sa ceara acesti bani pentru intretinerea minorilor, in cazul in care tatal nu mai contrubuie financiar cu nimic in casa.
Dumneavoastra,stimate domn, trebuie sa cunoasteti mai bine termenii si conditiile si poate ca o veti ajuta mai bine pe doamna in cauza.
Cu respect,SV
Formulati impotriva tatalui minorei,la politia competenta tertorial,plangere pentru abandon familial,in conformitate cu disp.art.305 c.pen.
Fiind vorba despre o plangere prealabila,aveti avantajul ca la plata integrala a obligatiei de intretinere de catre tata,pana inainte de solutionarea definitiva a cauzei,puteti sa va retrageti plangerea,impacarea partilor,inlaturand raspunderea penala.
Nu i se poate interzice unui parinte contactul cu minorul,atata timp cat acesta nu este decazut din drepturi printr-o hotarare judecatoreasca
@ Mihai Grigore Este dureros ca se ajunge la aceasta situatie, mai ales in preajma Craciunului! Este foarte clar ca tatalui nu i se poate interzice contactul cu propriul copil, decat printr-o hotarare judecatoreasca, care deocamdata nu exista. Eu am pledat pentru o evaluare mult mai profunda a situatiei din partea doamnei, sa nu se grabeasca sa ceara o astfel de hotarare, gandindu-se la binele copilului. Eu privesc aceste situatii ca pe o tragedie care loveste in primul rand in copil, nu in parintele privat de drepturi. Cu exceptia situatiei in care parintele chiar face un rau copilului. Este insa cazul si aici???
buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are tatal minorului pana la divort. 2-ii pot interzice sa mai vada copilul daca el nu-l ajuta cu nimic si vine o data la o luna.

tatal are obligatii inca din momentul in care devine tata si chiar si in momentul decaderii din drepturi parintesti.
din ce ne-ati relatat, nu aveti o hotarare de divort, definitiva si irevocabila...

@Spiridon_Vasilica - Este o gluma ceea ce spuneti dvs! Pensia alimentara se plateste in baza unei hotarari judecatoresti , nu in baza unei recomandari de la coltul blocului cat timp nu s-a pronuntat inca divortul!B-)
Succes!

Acolo unde unul dintre soti neglijeaza casa, familia, isi risipeste veniturile si nu se intereseaza de greutatile materiale prin care trece celalalt partener, legea trebuie sa intervina. Actiunea de stabilire a pensiei de intretinere pentru copii se poate introduce si inainte de divort.

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mirela Dinu Mirela Dinu Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)