avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut! Am un vecin care a construit o casa fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut! Am un vecin care a construit o casa fara autorizatie. ...

Salut! Am un vecin care a construit o casa fara autorizatie. Constructia nu respecta nici reglementarile actuale din Certificatul de urbanism (anume a construit pe calcan si acum se cer 3m de la gard).
Amuzant este ca am aflat toate astea de la o echipa din Disciplina in Constructie chemata chiar de el impotriva constructiei casei mele.
(Eu nu am patit nimic pentru ca aveam totul cum trebuie, cei de la control mi-au spus sa ii fac si eu o sesizare lui)
Daca nu ma grabesc cu sesizarea, el poate intra in legalitate cu constructia lui odata cu trecerea timpului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariusdcristea , utilizator 10:55, 19 Noiembrie 2020
in Ro orice e posibil
Nu spun nu. Dar intrebarea este daca legal este prevazut un termen dupa care o constructie facuta fara autorizatie poate intra in legalitate. Mai ales daca nu respecta certificatul de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot opri vecinul de pe calcan sa-si suprainalte casa acoperindu-mi geamul de lumina? Diana Macarascu Diana Macarascu Buna ziua, Casa soacrei mele are calcan cu o alta casa, iar pe acest calcan exista doua geamuri de lumina (din constructia originala 1920, plan cadastral ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)
Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)